Home > #Hoofdnieuws > Loodts, Demandt en Driesen winnen op Glosso

Loodts, Demandt en Driesen winnen op Glosso

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De regionale rallycross-piloten waren vandaag op de nog steeds verkorte omloop van het Glosso-circuit te Arendonk toe aan hun vierde wedstrijd van het seizoen. Daarmee zijn we na afloop van de wedstrijd precies halfweg met nog vier resterende meetings, driemaal op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen en nog éénmaal op het Glosso-circuit.

De grootste hitte van de voorbije week is ondertussen weggeblazen waardoor de heren en dames rallycrossers onder draaglijkere temperaturen konden uitmaken wie zich in elk van de drie klassen tot dagwinnaar mocht laten kronen. Voor Bart Goris (Regio klasse B) en Bart Van Dooren (Promo-klasse) zat het avontuur er alvast op na een koprol in de reeksen. De eerstgenoemde zorgde met de originele Chevrolet Kalos in de eerste heat voor de eerste koprol van de dag en in reeks drie was het de beurt aan Van Dooren om zijn Opel Kadett te laten rollen, dat gebeurde telkens gelukkig zonder lichamelijke schade maar over mogelijke finales konden beide heren een kruis maken.

Promo-klasse C: Loodts blijft winnen
Hoewel Peugeot-rijder Eddy Vandepas de pole veroverde in de A-finale was het uiteindelijk alsnog Rudy Loodts die met zijn snelle Opel Corsa naar een vier op vier reed. Devlin Thijs, eveneens met een Corsa onderweg, werd tweede terwijl Vandepas vrede moest nemen met de laatste podiumplaats. Loodts heeft na vier wedstrijden nog steeds het maximum der punten en blijft uiteraard comfortabel leiden in de promo-klasse.

Klasse A, min 1600cc: Benny Demandt het snelste
Met uiteindelijk slechts acht wagens aan de start werd er in deze klasse enkel een A-finale afgewerkt. Het achttal moest dus onder elkaar uitmaken wie zou afvallen na drie heats. Uiteindelijk waren dat Davy Wynants (7) en Tom Ooms (8). Allicht was de lage opkomst hier mede te wijten aan de vakantieperiode. Het waren Benny Demandt met de Honda Civic en leider Didier Dexers (Toyota MR2) die de snelste reekstijden onder elkaar verdeelden waarbij Demandt zich tweemaal de beste toonde. Er was een herstart nodig nadat in een eerste fase Civic-rijders Demandt en Jon Remans hun weg niet konden verder zetten na tumult net na de start. Remans zagen we niet meer terug in die re-run en Demandt kon dit keer de behaalde pole verzilveren en naar winst rijden voor Dexters en Rens Van Der Linde (Honda Civic). Demandt rukt na zijn zege stevig op in de rangschikking waar Dexters nog steeds op de eerste plek prijkt.

Klasse B, plus 1600cc: Driesen houdt het hoofd koel
In de klasse boven 1600cc behaalde BMW-rijder Jan Driesen tweemaal een besttijd tegenover één snelste tijd voor regerend kampioen Jonas Kemps, eveneens onderweg met een BMW. Driesen mocht dan ook vanop de pole proberen de verzamelde concurrentie achter zich te laten. Met naast Driesen en Kemps ook Stijn Severijns (Opel Ascona), Dirk Mooren (Opel Astra), Andy Leysen (BMW) en de winnaar van de B-finale, Johnny Geudens (BMW) in de ultieme A-finale werd dat geen makkelijke opdracht. Maar Driesen kwam toch als snelste weg en kon ondanks de dreiging in de aanvangsfase nadien stelselmatig zijn voorsprong vergroten om zo naar zijn eerste overwinning van het jaar te rijden. Kemps volgde als tweede en Severijns maakte het podium compleet.

De VAS-rijders zijn deze vakantie nog niet aan rusten toe en mogen volgende week zaterdag, 4 augustus, reeds opnieuw vol aan de bak op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen.

(foto’s J Dingenen)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” gallery_ids=”23935,23942,23941,23945,23944,23943,23940,23939,23938,23937,23936,23933,23934″ fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
VAS RX: Glossso werkt richting 2021
VAS RX: De kampioenen zijn gekend
VAS RX: Putzeys, Desender en Driesen winnen op de Duivelsberg
VAS: voorlaatste manche in regionale rallycross