Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: zorgt Vervisch voor Belgische zege?

Total Spa 24: zorgt Vervisch voor Belgische zege?

Met nog goed vijf uur te gaan in de Total 24 Hours of Spa lijkt Fred Vervisch na de opgave van de Porsche van Laurens Vanthoor de laatste Belgische kanshebber op de overwinning.

Vanthoor raakte net als de Bentley van een andere landgenoot, Maxime Soulet, betrokken in een aanrijding met een tragere Audi. De #117 van Porsche en de #8 van Bentley verdwenen daardoor uit koers. Ook de #7 van Bentley, de wagen van Jordan Pepper, Steven Kane en Jules Gounon, kende problemen en speelt geen rol van betekenis meer.

Kleine verschillen

De Sainteloc Audi #25 van Fred Vervisch gaat nu aan de leiding, gevolgd door de Walkenhorst BMW van de relatief onbekende Christian Krognes – vooral bekend als Nordschleife-specialist – en de Land Motorsport Audi van Kelvin van der Linde. Ook de Rowe Racing BMW #99 van Alexander Sims en de #4 Black Falcon Mercedes van Yelmer Buurman rijden nog in de top vijf en aan de kop van het klassement blijven de verschillen bijzonder klein.

In Pro-AM heeft de Rinaldi Ferrari #333 van Daniel Keilwitz het commando overgenomen. De Lamborghini van Ombra Racing gaat nog steeds aan de leiding in de Silver Cup en in AM zit Adrian Amstutz ondanks een drive through achter het stuur van de leidende Barwell Lamborghini.

Foto © Vincent Huybrechts

You may also like
Total Spa 24: SMP scoort opnieuw, race stilgelegd
Total Spa 24: drie vragen aan Charles Weerts
Total Spa 24: Dries Vanthoor: “Ik wil uitrijden en winnen!”
Vier Bentley starten in Total 24 Hours of Spa