Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: BMW controleert in koele nacht

Total Spa 24: BMW controleert in koele nacht

Halverwege de nacht gaat de Walkenhorst BMW #34 van Philipp Eng aan de leiding in de Total 24 Hours of Spa. BMW profiteert van de koelere omstandigheden in een poging om de wedstrijd in handen te nemen.

Luca Stolz volgt in de Black Falcon Mercedes #4 op goed twintig seconden van de leidende BMW, terwijl Daniel Juncadella in de AKKA ASP Mercedes #88 nog een halve minuut verderop als derde volgt.

De verschillen blijven bizar klein en om drie uur ’s nachts is het onmogelijk om te zeggen wie later op zondag uiteindelijk zal strijden om de overwinning in de 70ste editie van deze Belgische klassieker. Naast BMW en Mercedes doen ook Audi, Aston Martin, Porsche, Bentley en zelfs Nissan nog mee om de knikkers.

De Land Motorsport Audi #29 lag lange tijd aan de leiding maar verloor tijd door onbegrijpelijk binnen te komen tijdens een safety car in plaats van tijdens een full course yellow, zoals de concurrentie. Op de zesde plaats vinden we de Sainteloc Audi #25 van Fred Vervisch terug, terwijl Dries Vanthoor in de #1 van WRT de snelste man op de baan is en ondertussen wist op te klimmen naar de negentiende positie.

Problemen waren er voor Porsche, dat de #911 van Dirk Werner zag wegvallen door problemen met de alternator.

David Fumanelli is met de Strakka Mercedes #42 nog steeds leider in Pro-AM, terwijl het AM-klassement aangevoerd wordt door de Barwell Lamborghini van Richard Abra. Romain Monti is met een Lamborghini van Ombra Racing leider in de Silver Cup.

In de Groupe Nationale kende Speedlover veel problemen en ook de leidende Lamborghini van onze landgenote Sarah Bovy staat al een tijdje in de box. We sluiten dit verslag af met de melding dat klokslag drie uur de safety car opnieuw de baan op is, nadat de #666 Attempto Lamborghini rechtdoor ging bij het uitkomen van Combes.

Foto © Vincent Huybrechts

You may also like
Total Spa 24: SMP scoort opnieuw, race stilgelegd
Total Spa 24: drie vragen aan Charles Weerts
Total Spa 24: Dries Vanthoor: “Ik wil uitrijden en winnen!”
Vier Bentley starten in Total 24 Hours of Spa