Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Ook problemen bij Aston Martin en BMW, zware crash Ortelli

Total Spa 24: Ook problemen bij Aston Martin en BMW, zware crash Ortelli

De nacht lijkt slachtoffers te maken in de Total 24 Hours of Spa. Hoewel we tot nu een vrij rustige wedstrijd beleven, krijgen op korte tijd enkele teams met problemen af te rekenen. Na Bentley vallen nu ook BMW, Aston Martin en Lexus terug.

De #62 Aston Martin van Maxime Martin moest vroeger dan voorzien naar de pits om de remmen te wisselen. Lang duurde dat niet, maar kostbare tijd en posities gingen verloren. Ook de #98 BMW van Rowe Racing moest naar de box met problemen aan de transmissie.

Om één uur ging het fout voor Lexus, toen Stéphane Ortelli in de #114 van Emil Frey Racing zwaar van de baan ging in Eau Rouge. De Lexus vatte vuur, de schade is aanzienlijk en de opgave uiteraard het gevolg.

Audi leidt

Land Motorsport blijft ondertussen de troepen aanvoeren met de #29 Audi van Jeffrey Schmidt. Tom Blomqvist volgt in de Walkenhorst BMW #34 op goed twintig seconden, terwijl Luca Stolz in de #4 Black Falcon Mercedes voorlopig derde is.

De Strakka Racing Mercedes #42 van Lewis Williamson gaat aan de leiding in Pro-AM, terwijl Richard Abra met de #77 Lamborghini van Barwell Motorsport het AM-klassement aanvoert. Lamborghini leidt ook in de Silver Cup, met de #12 van onder meer Alex Frassineti.

Foto © screenshot Youtube/SRO

You may also like
Total Spa 24: SMP scoort opnieuw, race stilgelegd
Total Spa 24: drie vragen aan Charles Weerts
Total Spa 24: Dries Vanthoor: “Ik wil uitrijden en winnen!”
Vier Bentley starten in Total 24 Hours of Spa