Home > Circuit > In een notendop: ADAC F4 op GP Duitsland

In een notendop: ADAC F4 op GP Duitsland

• De 16-jarige Deen Frederik Vesti (Van Amersfoort Racing) haalde uitgerekend in het voorprogramma van de F1 zijn allereerste seizoenszege in de ADAC Formula 4. Op zaterdagavond won hij race1 van het Grand Prix weekend voor Liam Lawson (Van Amersfoort Racing) en puntenleider Lirim Zendeli (US Racing CHRS). Onze 17-jarige landgenoot Charles Weerts haalde voor Van Amersfoort Racing de zevende plaats. De podiumgangers kregen hun trofee uit handen van Mercedes opperhoofd Toto Wolff.
  • In de tweede race van het weekend, op zondagochtend, verloor poleman Liam Lawson alle voordeel nadat hij bedacht werd met een straftijd voor het veroorzaken van een botsing. Kampioenschapsleider Lirim Zendeli ging naar een makkelijke zege, met vier seconden voorsprong op het Prema Theodore Racing duo Oliver Caldwell en Enzo Fittipaldi. Hun andere teamgenoot Jack Doohan, kwam als vierde binnen. Charles Weerts moest op een verre 15de positie starten maar redde uiteindelijk toch een 8ste eindplaats.
  • Lirim Zendeli blijft leider in het kampioenschap. De volgende race is er in het eerste weekend van augustus op de Nurburgring.

(foto L. Zendeli: adac-motorsport.de)