Home > #Hoofdnieuws > Vettel op pole in Duitsland, problemen voor Hamilton

Vettel op pole in Duitsland, problemen voor Hamilton

Sebastian Vettel start morgen in zijn thuisrace op pole position in de Formule 1. Op de Hockenheimring zette de Duitser in droge omstandigheden een nieuwe recordronde neer en door versnellingsbakproblemen bij Lewis Hamilton kan de Ferrari-rijder zondag een goede zaak doen.

Daniel Ricciardo start met zijn Red Bull sowieso achteraan door een gridstraf en ook Mercedes-rijder Hamilton kreeg met problemen af te rekenen. Behoudens een penalty start de Brit na problemen met zijn versnellingsbak pas als veertiende.

Vettel profiteerde optimaal en reed met 1:11.212 naar de pole, gevolgd door de Mercedes van Valtteri Bottas en de tweede Ferrari van Kimi Raikkonen. Max Verstappen zette zijn Red Bull eveneens op de tweede rij, terwijl Haas met Kevin Magnussen en Romain Grosjean de derde rij op de grid inpalmt.

Ook Renault-rijder Nico Hülkenberg en Carlos Sainz, de Sauber van Charles Leclerc en de Force India van Sergio Perez kwalificeerden zich in de top tien. Fernando Alonso viel met zijn McLaren net buiten de eerste tien, maar bij zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne verliep de sessie andermaal dramatisch.

Geen idee wat McLaren de laatste tijd met de auto van onze landgenoot doet, maar het lijkt in ieder geval helemaal nergens op. De carrière van een van de grootste autosporttalenten lijkt om zeep te worden geholpen door het Britse team. Had Stoffel maar in een Sauber gezeten…

Foto © Scuderia Ferrari

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?