Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld.be sprak met Sam Dejonghe: “Het worden drukke weken!”

Autosportwereld.be sprak met Sam Dejonghe: “Het worden drukke weken!”

Sam Dejonghe heeft deze zomer weinig tijd voor vakantieplannen. De Antwerpenaar werkt in zes weken maar liefst drie 24-uursraces in eigen land af en dit weekend is hij één van de speerpunten in de wedstrijden van het Europese GT4 op Spa-Francorchamps. Bovendien heeft hij ondertussen nog eens heel wat werk als derde rijder van het Mahindra Formula E team.

Autosportwereld.be sprak met Dejonghe aan het begin van zijn week in de Belgische Ardennen.

Klopt dat het druk is”, lacht hij, “ik rij dit weekend de Europese GT4 met SRT en ga dan even naar huis om dinsdag weer paraat te zijn voor de 24 Uur van Spa, uiteraard met de Aston Martin van Join the Belgians. Veel tijd om van de Ardennen te genieten, rest me niet.

Het voornaamste programma van Dejonghe is en blijft echter de opdracht in de Formula E, maar gelukkig voor hem is dat seizoen daar net afgelopen.

“Ik heb een contract van twee seizoenen, met een optie voor een derde jaar. Voorlopig doe ik erg veel achter de schermen, onder meer in de simulator, maar met het vertrek van Nick Heidfeld, kan ik misschien wel ergens hopen op meer, in ieder geval ik werk aan mijn toekomst en heb ondertussen een zicht op hoe het team functioneert. Natuurlijk zorgt mijn huidige opdracht niet voor ‘publiciteit’, maar het is werk op erg hoog niveau. Waarom dan niet trachten een andere invulling te geven aan mijn opdrachten binnen Mahindra. Ik besef ook dat een Indische rijder mogelijk een piste is voor hen, of een grote naam, maar ik ga mijn kans. Dat alles maakt dat ik niet erg veel tijd heb voor andere permanente programma’s, maar dat neemt niet weg dat ik met de 25 Uur VW Fun Cup, de 24 Uur van Spa en de 24 Uur van Zolder, samen met deze European GT4 Cup, een mooi zomers programma heb. Met dank overigens aan het team van Patrick Selleslagh om me deze kans in GT4 te geven, de tweede maal na Zolder.”

Een programma met ambitie?

 “Uiteraard, laten we beginnen met de 24 Uur van Zolder, daar gaan we voor de zege, niets meer en niets minder. Met de Norma Peugeot moet dat kunnen, al blijft Zolder een aartsmoeilijke race. We hebben met Deldiche een zeer goed team met heel wat ervaring, dus waarom niet…? Verder is er de 24 Uur van Spa, waar we met de Belgische Aston vooral op aankomen moeten mikken, uit de problemen moeten blijven en dan kan alles in Spa. Weet je mijn deelname aan de 25 Uur VW Fun Cup, die erg laat tot stand kwam, past perfect in mijn voorbereiding op de race, met een groot deelnemersveld en het rijden in peloton, zowel ’s nachts als overdag.”

De deelname aan de 24 Uur van Spa is een belangrijk moment in je carrière?

“Ik heb een goede band met de mensen van het team, José en Marleen in het bijzonder, en de voorbije jaren hebben we heel wat gesprekken gehad. Vorig jaar reed ik dan al in GT Open met het team en dus nu komt Spa er aan, een schitterende race…”

You may also like
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
In een notendop: GT
Spa 24: Ferrari duikt als leider de nacht in
Spa 24: WRT Audi aan de leiding na 4 uur