Home > #Hoofdnieuws > Verstappen vooraan, Vandoorne achteraan in Hockenheim

Verstappen vooraan, Vandoorne achteraan in Hockenheim

Hoe groot kan het verschil zijn? Max Verstappen tikte in de tweede vrije training van de Grote Prijs F1 van Duitsland als eerste aan en Stoffel Vandoorne raakte niet weg van de laatste plek die al heel de dag de zijne is. Stoffel Vandoorne moest ook nu weer toezien hoe vooral Fernando Alonso voor hem eindigde. De toekomst van de Belg bij McLaren wordt somberder en somberder en sommige zeer goed geïnformeerde insiders zien Sauber nog als enige optie voor de toekomst van de Belg in de F1.

Hoe graag sommige leden van de pers Vandoorne nog een toekomst in de F1 gunnen, laat ons realistisch blijven. Het is vandaag absoluut niet zeker dat de voormalige kampioen uit de Formula Renault 2.0 en GP2 ook volgend seizoen nog in de F1 zit. Autosportwereld.be sprak met insiders en die zien vooral het Zwitserse Sauber als reddingspiste, al heeft het team ook fondsen van rijders zoals Marcus Ericsson nodig om te overleven. Bij McLaren doen de namen Carlos Sainz en Lando Norris steeds meer de ronde voor volgend seizoen, zeker bij een mogelijk F1-pensioen van Fernando Alonso. Voor Vandoorne lijkt McLaren dus een afgesloten hoofdstuk, al is in het F1-circus alles mogelijk. Nog een piste zou Renault kunnen zijn, maar ook daar lijken goed geplaatste bronnen te weten dat Vandoorne niet de echte eerste keuze is. Wil dat zeggen dat Vandoorne geen talent meer is? Uiteraard niet en wat ons betreft zouden we hem misschien zelfs liever in FIA WEC, DTM of Formula E, waar talent er ook nog echt toe doet…

In Duitsland was de eerste plek in de tweede VT dus voor Red Bull man Verstappen, voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, die ook volgend seizoen in een Mercedes zit.

 

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?