Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Aston Martin vs. McLaren, onze mening

Total Spa 24: Aston Martin vs. McLaren, onze mening

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Als deel van onze uitvoerige voorbeschouwing op de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa, wikken en wegen drie redacteurs van Autosportwereld.be de dertien verschillende constructeurs op de deelnemerslijst van de grootste GT-race ter wereld. Zes keer komen twee vergelijkbare constructeurs lijnrecht tegenover elkaar te staan, zes keer geven wij onze ongezouten mening.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Zowel Aston Martin als McLaren hunkeren naar de opvolger van hun huidige GT3-geweld in 2019, maar dat betekent daarom niet dat de twee Britten volledig kansloos zijn. Het nieuwe R-Motorsport heeft zich razendsnel aangepast aan het hoge niveau van de Blancpain GT Series en Garage 59 is dit seizoen uit het dal gekropen waarin Strakka Racing vorig jaar was terechtgekomen.

Joost Custers: “Aston Martin won, net zoals McLaren, nog nooit in Spa, en zal het dit seizoen met de ‘oude’ bolide niet makkelijk hebben. Het team R-Motorsport, één van de sterkste nieuwkomers die we de afgelopen seizoenen in de autosport hebben gezien, mag echter zeker niet onderschat worden en de rijders in de beide Aston uit de Pro Cup, met onder meer Maxime Martin, zijn van hoog niveau. Een ereplaats zou voor Aston Martin echter al een sterk resultaat zijn. Leuk detail, in Pro Am start met Aston Martin Brussels, de enige volledige Belgische bemanning in de race, uiteraard in een Aston.
McLaren en Spa, het is een soort vloek… Veel meer dan zeggen dat het Britse merk, met één Pro-auto, weinig kans maakt op een resultaat is een open deur intrappen. Een top 10 zou al een sterke prestatie zijn.”

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/mclarengt3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/astonmartinGT3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Gregory Deguelde:

“De rijderscombinaties bij Aston Martin zijn om van te duizelen, maar een analyse van dit seizoen leert dat de Vantage nog iets te vaak problemen te verwerken krijgt in wedstrijden over drie of zes uur. Ook McLaren wordt dikwijls verweten geen betrouwbare auto aan de start te brengen, maar sinds het begin van dit seizoen geeft de 650S GT3, op zich al dag en nacht verschil met de MP4-12c, geen krimp. Garage 59 had ook altijd moeten winnen in Paul Ricard, maar door een foutieve pitstop zat er niet meer in dan de derde plek.”

Michaël Oosterlinck:

“Aston Martin presteert dit jaar opvallend sterk in de Blancpain GT Series Endurance Cup en krijgt mijn voorkeur in het Britse onderonsje met McLaren. De overwinning in Silverstone maakt R-Motorsport niet meteen favoriet, maar er bestaat geen twijfel over de kwaliteiten van de wagen en de rijders. Een race over drie uur is niet hetzelfde als een wedstrijd die 24 uur duurt en dus is het afwachten of Aston Martin ook in Spa voor de verrassing kan zorgen.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Pro-wapens van beide merken tijdens de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa:

Aston Martin
#62 R-Motorsport: Maxime Martin – Dominik Baumann – Marvin Kirchhöfer
#76 R-Motorsport: Jake Dennis – Nicki Thiim – Matthieu Vaxivière

McLaren
#58 Garage 59: Ben Barnicoat – Olivier Pla – Côme Ledogar

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]