Home > Circuit > In een notendop: F4 en PSC in Hockenheim

In een notendop: F4 en PSC in Hockenheim

  • Het ADAC Duits F4 kampioenschap rijdt in het voorprogramma van de Duitse Grand Prix dit weekend. In de vrije sessie op vrijdag was de besttijd voor de 16-jarige Deen Frederik Vesti, uitkomende voor Van Amersfoort. Hij bleef voor aan kampioenschapsleider Lirim Zendeli (US Racing CHRS). Onze landgenoot Charles Weerts (Van Amersfoort) was elfde snelste, net achter David Schumacher (US Racing CHRS). Morgen zijn er twee kwalificatiesessies en een race. De tweede race van het weekend is dan op zondag.
  • In de vrije trainingssessie van de Porsche Mobil 1 Supercup was Michael Ammermüller de snelste. De regerende kampioen reed een 1’41″907 en was daarmee twee tienden sneller dan Florian Latorre. De derde plaats ging naar Thomas Preining. Beste ProAm rijder werd Roar Lindland.
  • Onze landgenoot Glenn Van Parijs liet zich opvallen als beste nieuweling. “Ik heb alleen naar mijn eigen prestatie gekeken“, vertelde Van Parijs, “zonder naar de tijden van de rest te kijken”. Van Parijs scoorde een 22ste plaats. Het is zijn debuut in de Porsche Supercup.

(foto: adac-motorsport)

You may also like
Circuit: van Hollywood naar Le Mans
Porsche Supercup: twaalf verschillende nationaliteiten
In een notendop: E-Circuit
In een notendop: E-Circuit en Virtual Formula E