Home > F1 > In een notendop: F1 – Haas – Force India

In een notendop: F1 – Haas – Force India

  • De F1 Strategy Group kwam vorige week bij elkaar en besliste o.a. dat er in de kalender voor seizoen 2019 geen verdere “triptiek” komt. Geen opeenvolging van drie Grote Prijzen over drie weken dus, zoals we nu zagen met de wedstrijden in Frankrijk, Oostenrijk en Engeland.
  • Ondertussen wordt in de Transalpijnse pers de geruchtenmolen volop gevoed. Zo zou de positie van Grosjean bij HAAS nu ter discussie staan. Teambaas Gunther Steiner verliest stilaan het geduld met de ontstuimige Fransman die in de Engelse Grote Prijs er eerst in slaagde zijn teamgenoot Magnussen aan te rijden in het startgewoel, voordat hij definitief uit de race ging toen hij de Renault van Carlos Sainz van de baan reed in een later stadium.
  • Bij Force India kondigden ze aan dat Nicholas Latifi in Duitsland de FP1 mag afwerken op de wagen van Ocon. Voor de tests in Budapest, op het einde van deze maand, wordt ook GP3 rijder Nikita Mazepin opgeroepen.

 

foto: mclaren.com

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?