Home > F1 > Hamilton en Vettel snelsten op vrijdag in Silverstone

Hamilton en Vettel snelsten op vrijdag in Silverstone

Na de dubbele opgave van Mercedes in Oostenrijk, is de renstal erop gebrand om opnieuw het voordeel te halen op Ferrari. Het begon voor Mercedes in alle geval al veelbelovend. McLaren, voor het eerst sinds lang zonder Boullier, bleef in het achterveld.

In de eerste vrije training leidde Hamilton de Mercedes dubbel met Bottas op de tweede plaats, voor de gemengde Ferrari-Red Bull koppels Vettel en Ricciardo, dan Raikkonen en Verstappen Voor Stoffel Vandoorne, in de eerste dewedstrijd na “de grote reorganisatie”, was er een verre 17de plaats, twee posities achter kopman Alonso… Vandoorne testte de bandencompounds, verwisselde een halo en deed verscheidene runs voor een totaal van 25 rondes. De sessie werd tweemaal onderbroken door safety car. Grosjean crashte zijn Haas-Alfa Romeo-Ferrari.

VT2: Max van de baan, Stoffel opnieuw 17de

Maar net als in Oostenrijk zette Vettel onmiddellijk de zaken recht met een besttijd voor Ferrari. Deze keer warenhet de Ferrari Mercedes koppeltjes vooraan met Vettel voor Hamilton, Bottas voor Raikkonen. Een verbazende 6de tijd voor Fernando Alonso met de McLaren en opnieuw Stoffel, veel bezig met veranderingen aan de afstellingen, in de achterste gelederen met een 17de tijd. Enkel Brendon Hartley deed het nog iets trager. Pech voor Max Verstappen die de Red Bull op koude banden onmiddellijk van de baan mikte. Geen tijd dus voor Max, evenmin als voor Grosjean, van wie de wagen niet klaar geraakte na zijn capriolen van deze ochtend.

(foto: mclaren.com)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?