Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het is hoogst uitzonderlijk, maar voor het derde opeenvolgende weekend is er F1 en ditmaal gaat de titelstrijd verder in Engeland, op de moeder der circuits Silverstone. Lewis Hamilton zal voor eigen publiek dus zeker trachten de leiding in de tussenstand van het WK weer in te pikken. Verder in Engeland uiteraard ook F2, GP3 en Porsche Cup.

In eigen land is er een plejade aan vedetten aanwezig in Spa, voor misschien wel de langste race van het jaar, een race met een hoog amusementsgehalte, uiteraard de 25 Uur vW Fun Cup. Ook de BGDC is van de partij in Spa. Het VAS regionale rallykampioenschap begint dan weer het post-Ieper seizoen met de TBR rallysprint van Oekene, nabij Roeselare. De VAS rallycrossers keren terug naar het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen voor hun derde wedstrijd van het seizoen.

In het buitenland is er VLN, maar ook GT Open (Hungaroring), IMSA (Mosport, met Laurens Vanthoor), Indycar in Iowa en de 24 Uur van Portimao, met onder meer QSR dat een Porsche (Rodrigue Gillion) en een Mercedes (Timmers- ‘vader’ Redant-Verhaeren-de Breucker) inzet, maar ook Speedlover (Porsche voor Paque-Meulders) en VDS Racing Aventures met de mooie Focus V8.

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?