Home > #Hoofdnieuws > Stand van zaken in het Belcar Endurance Championship

Stand van zaken in het Belcar Endurance Championship

Het afgelopen weekend waren we op Circuit Zolder getuige van een mooie strijd in de derde race van het Belcar Endurance Championship. De winst was in extremis voor Aqua Protect Racing Team, met een mooie eindrush van Kris Cools.

Gilles Magnus, op oude banden en met nukkige remmen vermocht niets tegen Cools en meteen voor het eerst dit seizoen volgde er geen zege voor de troepen van Scuderia Monza by DVB RACING. In het kampioenschap blijft de rode Norma M20FC wel stevig de debatten beheersen.

Algemeen leidt Scuderia Monza by DVB RACING nu met 17 punten meer dan de winnaars van zondag en 19 eenheden meer dan de verrassende formatie VDW Motorsport met de oudere BMW Z3M. De puntentelling van het Belcar Endurance Championship is duidelijk democratisch, want achter de Belgium Racing Porsche op de vierde stek, volgen de beide BMW Clubsport van AR Performance, voor de Norma van MDK Motorsport en Deldiche Racing.

 

Klassenstrijd

In de Belcar 1 en 2 zijn het uiteraard Belgium Racing en Scuderia Monza by DVB RACING die het hoogste woord voeren, in afwachting van de 24 Hours of Zolder, een wedstrijd die uiteraard gezien de dubbele punten een behoorlijke impact op de titelstrijd zal hebben. Echter na de 24-uursrace volgen nog twee wedstrijden, één op Spa en één op Circuit Zolder en pas dan kennen we de kampioenen.

De meest intense strijd zien we misschien wel in Belcar 3, de GT4 zeg maar, met een ex-aequo tussen de SBM Racing Team by SRT Mercedes-AMG en de KDW Racing BMW M4. Maar ook de QSR Mercedes, de PG Motorsport Porsche, de tweede SRT Mercedes en de MSE BMW spelen nog mee voor de knikkers.

In Belcar 4 lijkt VDW Motorsport op weg naar de titel, al is de weg nog lang en in Belcar 5 is er een interne strijd binnen AR Performance aan de gang.

Ines Lammens en Gilles Magnus leiden dan weer respectievelijk in de Ladies en Junior Trophy.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers