Home > Circuit > Transam Europe partner van Transam USA

Transam Europe partner van Transam USA

Transam Euro haalt zijn inspiratie in de Amerikaanse Trans Am en kan nu een partnership aankondigen tussen de beide disciplines en dus ook de mogelijkheid aan de Europese rijders aanbieden om aan competities deel te nemen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan.

Ekele dagen na de aankondiging van de deelname van een Transam Euro van Braxx Racing aan de 24 Hours of Zolder, komt het goede nieuws ditmaal uit Spanje. Lucie Storez-Gueudry, CEO van Transam Euro was uitgenodigd in de VS om de constructeur van de TA2 wagens, Howe Racing entreprises, te ontmoeten, de Amerikaanse directie van Trans Am en een race in Detroit mee te maken, kwam na afloop met goed nieuws: met name een partnership tussen de beide disciplines.

Die reis naar de VS was er vooreerst om ons werk te valideren, onze positie te verstevigen en de samenwerking tussen Transam Euro en Trans Am USA te optimaliseren”, aldus Lucie Storez-Gueudry. “In een eerste fase brachten we een bezoek aan de constructeur en leverancier, Howe Racing entreprise, wat goed is om alles in overschouw te nemen. De ontmoeting met de Voorzitter van Trans Am, John Clagett, maakt dat er nu een uitwisseling mogelijk is voor rijders tussen de beide competities. Het is een begin, maar Europese rijders die er willen rijden, kunnen ons nu contacteren.” 

Tussen Transam Euro en Trans Am VS is de basis van de samenwerking stevig. “Ik wil vooral Howe Racing bedanken voor het geweldige onthaal en voor de goede basis waarop met de Europese kant van de zaak wordt samengewerkt”, gaat Lucie Storez-Gueudry verder. “Ik heb met veel plezier mogen genieten van een Amerikaanse wedstrijd met een twintigtal TA2 die zowel op de piste als in de paddocks een schitterende show gaven. Het was echt een mooie belevenis, die het beste laat verhopen voor de toekomst. Het laat me ook toe om de Amerikaanse filosofie nog beter te begrijpen en dat willen we overdragen naar Europa. Het feit dat de top van de Amerikaanse Transam ons kent en volgt, is erg fijn om weten. Het is nu aan ons!”

Foto’s vrij van rechten : Transam Euro

You may also like
Zolder 24: sterk werk van Braxx Racing
Braxx verdeler van Transam Euro voor de Benelux