Home > Circuit > Ward Sluys: drie zeges op rij in eigen land

Ward Sluys: drie zeges op rij in eigen land

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Aalstenaar Ward Sluys heeft in Zolder van zich laten spreken. Hij behaalde er afgelopen weekend maar liefst drie overwinningen, waarvan de laatste, in de felbevochten GT4 klasse van het Belcar Endurance Championship met een streekgenoot, Wim Spinoy. Voordien tikte hij samen met Bas Schouten al tweemaal als eerste aan in de Zolderse wedstrijden van de Supercar Challenge, uiteraard aan het stuur van de JR Motorsport BMW M4 Silhouette in de bekende kleuren van Stenroc. Drie zeges in evenveel races, het laat nogmaals zien, hoe gedreven de ondernemer uit Aalst met autosport bezig is.

Ward Sluys glunderde na zijn druk programma in Zolder. Hij won de beide wedstrijden van de Benelux Supercar Challenge in de schitterende BMW M4 silhouette van het Nederlandse JR Motorsport, samen met de Nederlander Bas Schouten.

Ward Sluys: “Het was een opluchting na ons mindere weekend in Zandvoort, midden mei. Daar liep het een en ander fout, de sportgoden waren ons alvast niet goed gezind. We moesten in de optiek van het kampioenschap in Zolder dus een foutloos parcours neerzetten en met twee poleposities, twee zeges en tweemaal de snelste rondetijd, kunnen we dus van een perfect raceweekend spreken. Dit geeft weer vertrouwen voor de volgende races midden juli in Zandvoort, tijdens het schitterende weekend van het DTM in de Nederlandse duinen en het geeft ons een boost in de strijd om de titel.

Niet alleen in Supercar Challenge

Op het einde van het weekend reed hij in de SBM Racing by SRT Mercedes-AMG ook nog eens naar winst in de GT4-klasse van het Belcar Endurance Championship. ”Wat een weekend”, glunderde de man uit Aalst nogmaals. “Dit zijn drie zeges die ik te danken heb aan schitterend teamwerk, fantastische wagens en uiteraard prima teamgenoten. “Ik denk niet dat ik al een dergelijk weekend heb afgewerkt in mijn autosportloopbaan.”

De volgende afspraak in het Belcar Endurance Championship is de 24 Uur van Zolder op 11 en 12 augustus en vormt uiteraard het hoogtepunt van het seizoen. Het team van Ward Sluys en Wim Spinoy krijgt er onder meer de versterking van Mercedes fabrieksrijder Kenneth Heyer.

(persbericht)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ auto=”on” auto_speed=”4000″ gallery_ids=”22445,22446,22447,22448″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
American Festival Zolder: Belcar en Belcar Historic in beeld gebracht door onze fotografen
Zolder 24 – 6H: strijd tussen prototypes vooraan
Zolder 24: de handtekeningensessie door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: team Derdaele compleet