Home > #Hoofdnieuws > Verstappen profiteert van falen Mercedes

Verstappen profiteert van falen Mercedes

Max Verstappen heeft Red Bull een thuiszege bezorgd in de Grote Prijs Formule 1 van Oostenrijk. De Nederlander profiteerde optimaal van het complete falen bij Mercedes, dat zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton zag uitvallen.

Bij de start liep het meteen mis voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die in de fout ging en tegen de Toro Rosso van Pierre Gasly aanreed. De McLaren-rijder moest al vroeg naar de pits, verloor veel tijd en moest helemaal op het einde van de race zelfs nog opgeven.

Niet veel later liep het ook bij Red Bull en Mercedes fout. Daniel Ricciardo viel stil en toen Valtteri Bottas hetzelfde overkwam, kregen we een Virtual Safety Car die uiteindelijk over de race zou beslissen. Mercedes ging tactisch aan het blunderen en besloot Lewis Hamilton in tegenstelling tot de concurrentie niet naar binnen te roepen.

Max Verstappen profiteerde optimaal en nam na de pitstop van Hamilton de leiding. De Nederlander controleerde daarna de race en won voor Ferrari-rijders Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel. Mercedes zakte helemaal door het ijs en zag ook Hamilton opgeven met mechanische pech. Daardoor is Vettel de nieuwe WK-leider met een voorsprong van één puntje op Hamilton. Bij de constructeurs neemt Ferrari de leiding met een voorsprong van tien punten op Mercedes.

Haas kon eindelijk eens voluit punten scoren, dankzij een vierde plaats voor Romain Grosjean en een vijfde stek voor Kevin Magnussen. Ook Force India-rijders Esteban Ocon en Sergio Perez, Fernando Alonso (McLaren) en beide Sauber-rijders Charles Leclerc en Marcus Ericsson scoorden punten.

Volgende week staat al de volgende GP op het programma, op het circuit van Silverstone.

Foto © Red Bull Content Pool

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll