Home > #Hoofdnieuws > Stemmen na derde Belcarmanche

Stemmen na derde Belcarmanche

Kris Cools, François Bouillon en David Houthoofd hebben de derde Belcarmanche gevonden op het circuit van Zolder. Gilles Magnus, Hans Thiers en Jeffrey Van Hooydonck legden beslag op de tweede plaats na een spannende strijd. Bij de Porsche wonnen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens en in de GT4 bekleedden Ward Sluys en Wim Spinoy het hoogste schavotje met hun SRT Mercedes-AMG GT4. Enkele reacties na de race…

Gilles Magnus: “Het is jammer dat we op het einde de zege uit handen hebben gegeven, door een minder goede strategie. We hebben geen banden gewisseld en dat heeft ons de das om gedaan. Dat zorgde er wel voor dat het een spannende strijd was voor het publiek en dat is leuk. Daarnaast was Kris Cools heel snel, een verdiende zege en proficiat voor de winnaars dus!”

Dylan Derdaele: De strategie zat goed, ik ben heel tevreden met hoe foutloos alles is verlopen vandaag. De vorige race werden we vierde, dus nu winnen doet deugd. We zijn volledig klaar voor de 24 Uur van Zolder!” 

Wim Spinoy: “Ik ben ongelofelijk blij om te kunnen zeggen dat ik bij de derde koers die ik rijd op de hoogste podiumplaats mag staan. Er is natuurlijk nog ruimte voor persoonlijke verbeteringen, ik kijk ernaar uit om nog veel ervaring op te doen. Alles gaat voorlopig goed, ik had niet gedacht dat het zo snel ging gaan. Ward (Sluys) heeft daar ook een grote rol bij gespeeld, natuurlijk.”

Foto © Joël Vanderzijpen

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: zondag door de lens van Joachim Cieters