Home > #Hoofdnieuws > Aqua Protect Norma wint spannend Belcar-race in Zolder

Aqua Protect Norma wint spannend Belcar-race in Zolder

Kris Cools, David Houthoofd en Fran├žois Bouillon hebben in de Aqua Protect Norma #1 een spannende derde Belcar-race van het seizoen in Zolder gewonnen. Norma palmde opnieuw het volledige podium in.

Sam Dejonghe maakte met de Deldiche Racing Norma #111 de beste start en reed weg van de concurrentie. Remproblemen en een uitstap in de zandbak zorgden er evenwel uiteindelijk voor dat de Norma niet aan de finish kwam.

Gilles Magnus leek dan met de Scuderia Monza by DVB RACING Norma #2 op weg naar de overwinning, maar zag in de absolute slotfase in de Eerste Linkse een ontketende Kris Cools voorbijkomen in de Aqua Protect Norma #1.

De Scuderia Monza by DVB RACING Norma finishte op de tweede plaats, gevolgd door de MDK Norma #10 van Thomas en Pierre Vauterin.

Belgium Racing wint GT

In GT (Belcar 1) was de overwinning met een vierde plaats algemeen voor de Belgium Racing Porsche #99 van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens. Zij hielden de No Speed Limit Porsche #991 van Fred Bouvy en Damien Coens en de PK Carsport Porsche #24 van Bert Longin en Roger Grouwels achter zich. Het verschil in de strijd om de tweede plek in de klasse bedroeg amper een halve seconde.

In GT4 was de overwinning aanvankelijk voor de Mercedes #254 van QSR met Jimmy De Breucker en Yannick Hoogaers, maar het team hield zich niet aan de minimale pitstoptijden en zakt daardoor tweede plaatsen. Zo is de overwinning in deze klasse (Belcar 3) voor de Mercedes #31 van Ward Sluys, Wim Spinoy en Glenn Detruyer, gevolgd door de BMW M4 GT4 #64 van Koen De Wit.

De sympathieke BMW Z3 #300 van VDW Motorsport (Ron Van de Water, Pascal Deckers en Edwin Beyers) won de klasse Belcar 4, terwijl de BMW #69 van AR Performance (Nicolas Hermans, Cedric Baeten en Olivier Hertsens) zegevierde in Belcar 5.

De volgende afspraak in het Belcar Endurance Championship is de 24 Uur van Zolder op 11 en 12 augustus.

You may also like
In een notendop: GT
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
De autosport dit weekend