Home > #Hoofdnieuws > Nascar Whelen: glansrijke Bonnet afgestraft

Nascar Whelen: glansrijke Bonnet afgestraft

De Elite2 rijders werkten in Tours hun tweede wedstrijd van het weekend voor de Nascar Whelen Euroseries af. Opnieuw was het de RDV Compétition Toyota Camry van Ulysse Delsaux die de hoofdrol opeiste.

Het team kon zich onderscheiden, eerst met een zege in de eerste semifinal, voor Pedro Bonnet (Rookie Braxx Racing Ford Mustang), met op de 5de plaats de Memphis Racing Chevrolet Camaro van Guillaume Deflandre en Tom Boonen op de 7de plaats (Braxx Racing Chevrolet Camaro). De tweede semifinal ging naar Florian Venturi (Go Fas Racing Ford Mustang) met onze landgenotenJerry Deweerdt 7de op de Braxx Racing Ford Mustang en Diederik Ceyssens 8ste op de Hendriks Motorsports Ford Mustang.

In de finale was Pedro Bonnet meteen goed op weg naar een 2de positie maar hij werd eerst geraakt door Boucenna. Met veel carrosserieschade kon hij zijn weg vervolgen, nog steeds als tweede (!) maar daarna werd hij definitief uitgeschakeld toen Venturi hem in de kant ramde. De race werd gewonnen door Ulysse Delsaux, met Deflandre op de 3de plaats, De Weerdt op de 6de, Tom Boonen op de 12de positie en Ceyssens op de 13de. Pedro Bonnet werd uiteindelijk als 18de geklasseerd.

Deze namiddag komen de Elite1 rijders opnieuw in actie.

(foto: nascarwhelenseries.com)

You may also like
BRC Haspengouw: stemmen voor de start
VW Fun Cup: Tom Boonen racet in Spa
VW Fun Cup: weer met Boonen
Belcar: Boonen en Dejonghe met Deldiche Norma