Home > Circuit > Baanrecordhouder Neel Jani geeft start 25 Hours VW Fun Cup

Baanrecordhouder Neel Jani geeft start 25 Hours VW Fun Cup

Na Jacky Ickx een jaar geleden, ter gelegenheid van de 20ste editie, heeft organisator Kronos Events opnieuw een grote persoonlijkheid uit de autosport aan de haak geslagen om de start te geven van de 25 Hours VW Fun Cup. Na zijn runs met de Porsche 919 LMP1 Evo in het voorprogramma van de meest fun van alle etmaalraces, zal niemand minder dan Neel Jani om 16 uur stipt het peloton van meer dan honderd VW Fun Cups loslaten.

De 34-jarige Zwitser werd na zijn titel in A1 Grand Prix tijdens het seizoen 2007-2008 en enkele overtuigende prestaties in de sportprototypes ingelijfd door Porsche om het LMP1-programma in goede banen te leiden. In 2016 won Neel Jani de 24 Uur van Le Mans, net zoals… Jacky Ickx zegevierde in de Sarthe voor Porsche in 1976, 1977, 1981 en 1982. Later dat jaar werd hij samen met Marc Lieb en Romain Dumas ook Wereldkampioen Uithouding.

Ook na de stopzetting van het LMP1-programma bleef Neel Jani in dienst van de constructeur uit Weissach. En om de kwaliteiten van de Porsche 919 Hybrid Evo in de verf te zetten, zette hij met die geëvolueerde versie van de succesvolle en hoogtechnologische prototype een nieuw absolute ronderecord neer op het Circuit van Spa-Francorchamps. “Dit is absoluut de snelste auto die ik ooit bestuurd heb”, klinkt het bij de gewezen Formule 1-testrijder, die met een 1:41.770 sneller was dan Lewis Hamilton in de kwalificatie van de Grote Prijs F1 van 2017. “De snelheid waarmee alles op je afkomt, is gewoon duizelingwekkend. We halen een topsnelheid van bijna 360 km/u en een gemiddelde van meer dan 245 km/u.”

Enkele statistieken die de liefhebbers, die met veel ongeduld uitkijken naar de komst van de man die vierde werd in de afgelopen 24 Uur van Le Mans, viermaal het water in de mond zullen geven in het voorprogramma van de 25 Hours VW Fun Cup. Neel Jani zal op zaterdag 7 juli ook ter beschikking staan van de aanwezige journalisten. En het publiek, dat mag op jacht naar een handtekening! Download dus uw gratis uitnodiging en profiteer van deze unieke kans!

(persbericht)

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni