Home > Circuit > WTCR: Carambole in Vila Reale

WTCR: Carambole in Vila Reale

Het WTCR was dit weekend te gast in de smalle straten van Vila Real, in Portugal. Sowieso een lastige verplaatsing op een circuit dat nauwelijks geschikt is voor autoraces. Vlak na de start van de eerste race op zaterdag was er contact tussen de twee VW Golf GTI TCR van Sébastien Loeb Racing. Rob Huff en Mehdi Bennani raakten elkaar, dan de rail en het was het begin van de grootste carambole uit de geschiedenis van het WTCR. Het nam de organisatie drie uren in beslag om alles op te kuisen…

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Yvan Muller (Hyundai) voor Esteban Guerrieri (Honda) en Pepe Oriola (Cupra). De top 5 werd volgemaakt door Jean-Karl Vernay, de Peugeot 308 TCR DG Sport Compétition van Aurélien Comte, de Honda Civic Type R Boutsen Ginion Racing van Benjamin Lessennes en de Audi RS 3 LMS TCR Comtoyou Racing van Nathanaël Berthon. Fred Vervisch (Audi Comtoyou Racing) eindigde in de top 10, Denis Dupont (Audi Comtoyou Racing) moest opgeven.

Heel wat minder effectieven op zondag, een gevolg van de crash op zaterdag: geen Volkswagen Golf GTI TCR Sébastien Loeb Racing voor Rob Huff en Mehdi Bennani, geen Honda Civic voor James Thompson. Wel een pole voor Thed Bjork (Hyundai) en eentje voor de Audi RS 3 LMS Leopard Lukoil WRT van Gordon Shedden.
Mat’o Homola (Peugeot 308 TCR DG Sport Compétition) haalde het in race 2 voor Yvan Muller (Hyundai) en Gordon Shedden (Audi Leopard Lukoil WRT). Benjamin Lessennes (Honda Boutsen Ginion Racing) en Fred Vervisch (Audi Comtoyou Racing) eindigden in de dieptes van het klassement, net als Denis Dupont (Audi Comtoyou Racing).

Race 3 was dan voor Thed Björk (Hyundai), die won voor Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz. Een volledig podium dus voor de i30 N TCR. Bij de Belgen een zesde plaats voor Fred Vervisch, een achste voor Lessennes en een 14de voor Denis Dupont. De vertegenwoordiger van het RACB National Team had zich zijn weekend heel anders voorgesteld. “Ik kan niet tevreden zijn over dit weekend”, analyseerde de Belg. “Dit is echt een weekend om te vergeten. Pagina omslaan en ons toeleggen op de volgende meeting, dat is nu de opdracht. Die gaat half juli door in Slovakije. Ik wil mijn Europese campagne op een positieve noot afsluiten, vooraleer de wedstrijden op andere continenten aan te vangen.

In het kampioenschap leidt Yvan Muller (182 punten) voor Tarquini (160).

You may also like
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend
WTCR Nürburgring: race 1 en 2 in beeld gebracht