Home > Circuit > In een notendop: Indycar en F3

In een notendop: Indycar en F3

  • Op de Norisring was de zege in race 2 van het weekend voor het FIA Formula 3 European Championship een zaak van de rookie Jüri Vips (Motopark). Hij won voor Marcus Armstrong (PREMA Theodore Racing)en Keyvan Soori Andres (Van Amersfoort Racing). Het was voor de Est Vips zijn eerste zege in het Europese kampioenschap F3. Armstrong mocht door zijn tweede plaats even naar de leiding van de tussenstand in het kampioenschap.
  • In de derde en afsluitende race van het Norisring weekend, was de overwinning opnieuw voor Daniel Ticktum (Motopark. Hij pakte na meerdere safety car procedures de zege in race 3 voor Jüri Vips (Motopark) en Marcus Armstrong (PREMA Theodore Racing). De Nieuw-Zeelandse rookie komt met deze zege opnieuw aan de kop van de tussenstand in het FIA Formula 3 European Championship.
  • In Elkhart Lake, op het Road America circuit, controleerde regerend kampioen Josef Newgarden (Team Penske Chevrolet) de daar verreden Indycar Grand Prix. Hij won er voor Ryan Hunter-Reay en scoorde zijn derde zege van 2018. Indianapolis winnaar en puntenleider Scott Dixon ruilde zijn 8ste startpositie in voor een derde plaats op het podium. Hij blijft aan de kop van de tussenstand.

 

(foto: F3european.com)

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken