Home > #Hoofdnieuws > WRT met een gelukje naar winst in Misano

WRT met een gelukje naar winst in Misano

De WRT Audi van Christopher Mies en Alex Riberas heeft de eerste race voor de Blancpain GT Series Sprint Cup in Misano gewonnen na een vroege opgave van de Mercedes van polesitter Nicolas Jamin.

Jamin reed na de start een kleine voorsprong bij elkaar op de Audi van Riberas, maar viel na tien minuten plots stil op het rechte stuk. De koersdirectie greep in met een Full Course Yellow en na de herstart verloor Riberas de leiding aan de Mercedes van Nico Bastian. Na de pitstops kwam Mies in de WRT Audi evenwel als leider door en hij haalde het voor de Mercedes van Raffaele Marciello en Michael Meadows.

Mirko Bortolotti en Christian Engelhart werden na een knappe inhaalrace nog derde in hun Lamborghini van Grasser Racing.

Adrien De Leener werd in zijn WRT Audi tiende en Dries Vanthoor kwam na pech niet verder dan de negentiende positie in het eindklassement. Morgen gaat het voor hen hopelijk beter tijdens de tweede race.

Blancpain GT Sports Club

In het voorprogramma won Luigi Lucchini (Ferrari) de Qualifying Race voor de Blancpain GT Sports Club, voor Coach McKansy (Lamborghini) en onze landgenoot Patrick Van Glabeke (Ferrari). Louis-Philippe Soenen werd met zijn Ferrari tiende.

Foto © Joël Vanderzijpen

You may also like
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
In een notendop: GT en DTM
GT World Barcelona: Vanthoor en Weerts kampioen
GT World Barcelona: Emil Frey Racing dominant