Home > #Hoofdnieuws > Magistrale Neuville wint schitterende editie Ypres Rally

Magistrale Neuville wint schitterende editie Ypres Rally

Ieper en Neuville hebben zich verzoend. De leider in het WRC heeft in zijn Hyundai i20 R5 op een magistrale manier de zesde wedstrijd van het Belgian Rally Championship gewonnen, voor Vincent Verschueren en Kris Princen, beide in een Skoda Fabia R5.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul wonnen 15 van de 23 proeven en waren dus heer en meester van deze wedstrijd. Ook al bleven Verschueren en Princen druk zetten, de Hyundai fabrieksrijder maakte geen enkele fout en was de meer dan verdiende winnaar van een rally die heel wat volk lokte. De wedstrijd in Ieper bewees meer dan eens dat rally wel van deze tijd is. Verschueren eindigde dus tweede, voor Princen en Cherain. S├ębastien B├ędoret sloot een sterke wedstrijd als vijfde af, net als de mannen voor hem in een Skoda.

In RC2 ging de zege naar Williams-Whitlock in een Vauxhall Adam R2, voor de Belgen Wagemans (Peugeot) en Munster (Opel), terwijl Patrick Snijers nog pech kende in GT en de zege aan Claudie Tanghe moest laten, beide in een Porsche uiteraard. Munster was de beste Junior. M.Edwards en D.Garrod (Fiesta) wonnen in extremis in een Ford Fiesta het Britse kampioenschap.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50