Home > #Hoofdnieuws > GT World Barcelona: Emil Frey Racing dominant

GT World Barcelona: Emil Frey Racing dominant

Emil Frey Racing is momenteel oppermachtig in het GT World Challenge Sprint-kampioenschap. Twee weken geleden wonnen ze in Zandvoort, nu ook in Barcelona.

Foto ©: SRO

Albert Costa en Giacomo Altoè (Emil Frey Racing Lamborghini) wonnen de eerste race in Barcelona maar kregen dat wel cadeau van polesitters en teamgenoten Ricardo Feller en Mikael Grenier, die hen op het einde van de race voorbij lieten. Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy eindigden als derde in de AKKA ASP Mercedes-AMG.

De aandacht was vooral gericht op het duel tussen de titelrivalen Stolz – Engel (HRT Mercedes-AMG) en landgenoten Weerts – Vanthoor (Team WRT Audi). Dries Vanthoor probeerde tijdens het laatste halfuur meermaals aan Maro Engel voorbij te geraken maar zonder resultaat. Stolz – Engel eindigden vierde, voor Vanthoor en Weerts. Fréderic Vervisch (Attempto Racing Audi) eindigde als achtste, Louis Machiels (AF Corse Ferrari) won in Pro-AM.

In de algemene tussenstand maken Engel – Stolz nu een half punt goed op Vanthoor en Weerts. Onze landgenoten leiden momenteel met 65 punten, vijf punten meer dan hun titelrivalen. Morgen worden de laatste twee races van het seizoen verreden en weten we wie uiteindelijk kampioen wordt in het GT World Sprint-kampioenschap.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
GT World Imola: een overzicht van de Belgen
In een notendop: namiddag in Imola