Home > VAS > Slalom > VAS terugblik: Slalom van Houthalen

VAS terugblik: Slalom van Houthalen

Dirk Smets was met de Mini Alora één van de titelkandidaten die dit seizoen nog geen zege op zijn naam had gezet. Maar dat detail zette Dirk recht in de slalom van Houthalen. Hij won op sublieme wijze de jubileumuitgave van deze wedstrijd en zit nu weer volop in de kopgroep voor het kampioenschap.

Het zat er natuurlijk aan te komen. Vorig weekend viel de Minirijder in Arendonk nog net naast het podium. In Houthalen, zonder Van Kerckhove of De Clercq, zette hij de kers op de taart door in de eindafrekening maar liefst drie volle seconden sneller tussen de paaltjes te gaan dan naaste achtervolger Jelrik Suffeleers

Jelrik was met de Suzuki Capuccino de enige van de Suffeleers-clan in actie kwam. Smets, die zette de toon van bij aanvang van de wedstrijd. In de eerste reeks was hij al drie seconden sneller dan Jonathan Bonnet in de Renault R5. Jelrik Suffeleers moest even zijn tweede adem.

Bernard Wilmet, met de knalgele Peugeot 104 was als vanouds snel maar ook in de tweede reeks stond er geen maat op Dirk Smets en het rode Mini Alora bommetje. Suffeleers herpakte zich maar strandde op één seconde van de besttijd van Smets. Jurgen Ribbens, verleden week nog goed voor een tweede plaats, kwam nu ook met de VW Polo GT de top drie binnen gereden.
Suffeleers bleef ook in de derde reeks aandringen. Maar opnieuw was het Dirk Smets die de snelste chrono liet noteren. Wilmet gleed met de Peugeot 104 aardig langs de keerpunten en maar liep onderweg nog enkele strafpunten op. Bart Lenaerts, met de Lotus terug van weggeweest, was intussen ook aan een mooie reeks bezig en ging richting de top van het klassement. Zelfs Johan Dewil, in de niet meteen kleinste wagen van het deelnemersveld, reed naar een vijfde tijd. Dewil zou uiteindelijk op de Opel Kadett Limo de zege in de naar zich toehalen in de divisie vier.

Net als in Arendonk werd er een vierde reeks gereden. Een uitgelezen kans voor iedereen om in een laatste snelle run een gooi naar de zege te doen. Jelrik Suffeleers reed de Capuccino naar de snelste tijd in reeks vier, maar het was onvoldoende om met de zege aan de haal te gaan. Hij strandde op de tweede positie. Snelle dokter Bernard Wilmet zette nog een tweede tijd in de reeks met de Peugeot, maar moest zich tevreden stellen met een derde podiumtrede. En ondanks een paaltje, geraakt in de vierde reeks, bleef de absoluut beste tijd voor Dirk Smets, die zijn eerste zege binnenhaalde in 2018 en nu terug de aansluiting met de top vindt.

Vermelden we nog een paar leuke uitslagen zoals de terugkeer van Bart Lenaerts op een 7de plaats met de Lotus Elise, een indrukwekkende 8ste plaats voor Bernard Sleypenn met de “standaardklasse” Fiat Cinquecento en een uitstekende 10de plaats voor Bart Degroote, die zijn draai met de Mini nu schijnbaar heeft gevonden! Dochter Annelieke Degroote werd trouwens de eerste dame op de 20ste plaats.

Het is nu voor de slalommers een heel eind wachten voor volgende wedstrijd, de 33ste Druivenslalom, op zondag 16 september.

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”