Home > VAS > Rallycross > VAS Rallycross met rendez-vous op Duivelsberg

VAS Rallycross met rendez-vous op Duivelsberg

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Voor de inmiddels al derde wedstrijd van het regionaal rallycross kampioenschap trekken we volgend weekend richting het snelle Duivelsbergcircuit in Maasmechelen.

Enkele weken geleden werd door vergunningsperikelen op Glosso pas de tweede race van het seizoen gereden. Het was dan al even geleden dat de rallycrossers nog in actie kwamen. In Maasmechelen, waar de snelheid een pak hoger zal liggen, zullen er opnieuw punten moeten gescoord worden voor zij die tot op heden met een mindere resultaten voor de dag kwamen.

Klasse C: uitkijken voor Loodts in regionale Promo

Moet het nog worden aangehaald dat Rudi Loodts aan een sterk seizoen bezig is? De rijder uit Kasterlee won tot op heden de twee wedstrijden en is zonder meer bezig om de sterke prestaties verder aan te houden. De kleine Opel Corsa haalde het nog maar eens van de snelle jongens als Wim Van Tiggelen en Eddy Vandepas (beiden op Peugeot 205). Maar Loodts rijdt niet op veilig… Hij geeft het volle pond en aangezien rallycross een mechanische sport is, loert de pechduivel steeds om de hoek, zeker dan wanneer men 100% en meer geeft… Loodts reed immers in de vorige race tijdens de tweede reeks de versnellingsbak stuk maar kwam toch opdagen voor de finale, die hij royaal won. Loodts heeft in de puntenstand momenteel een kleine voorsprong van negen punten op achtervolgers Wim Van Tiggelen en Danny Kunnen.

Klasse A: Dexters en de Toyota MR2 in de -1600cc

Maasmechelaar Didier Dexters won tot op heden alle races en is zonder meer een grote kandidaat om met de eindzege aan de haal te gaan. De Toyota MR2 is werkelijk een klasse te sterk voor de concurrentie. Vooral bij de start geeft “Dexy” iedereen het nakijken. Dat was niet anders tijdens de vorige wedstrijd op het Glossocircuit in Arendonk, waar hij nog maar eens met de volle buit huiswaarts keerde. Maar de achtervolgers zijn niet van plan het hierbij te laten. Jean-Pierre Verstraeten in de Toyota Corolla wil vooral niet blijven kijken naar de achterbumper van de snelle man uit Maasmechelen. Verstraeten was vorig seizoen al enkele keren kort bij een zege, maar miste steeds net dat laatste beetje meer… Of zou Davy Wijnants voor de verrassing gaan zorgen? De Seat-rijder heeft momenteel een achterstand van twaalf punten op leider Didier Dexters. Wijnants was snel op de korte omloop van Arendonk. Een voorbode voor de wedstrijd op het Duivelsberg circuit?

Klasse B: Weltjens onverwacht aan de leiding in +1600cc

Totaal onverwacht ging op Glosso de zege bij de klasse B (voor machines met meer dan 1600cc cilinderinhoud) naar Thomas Weltjens uit Elikom. De klasse is het speelterrein van de diverse BMW’s en Weltjens doorbrak die hegemonie. De kleine maar snelle en wendbare Opel Corsa bleek in Arendonk een klasse te sterk voor kleppers als Jan Driesen en Andy Leysen. Weltjens bouwde een nieuwe krachtbron ij de Opel en dat heeft wellicht geholpen bij zijn winst in de A-finale aldaar, die hij met een straatlengte voorsprong won. De lijn doortrekken is voor Weltjens nu de opdracht. Maar we mogen Jonas Kemps nog niet uit het oog verliezen. De Balennaar reed eerst naar de overwinning van het seizoen tijdens de openingsrace in Maasmechelen. Hij bakte er in Arendonk weinig van en zal erop gebrand zijn om deze scheve situatie snel recht te trekken. De BMW heeft veel vermogen en een super wegligging. De ideale cocktail om weer vooraan te gaan meedraaien. Weltjens heeft momenteel twaalf punten meer dan naaste achtervolgers Driesen en Leysen.

(persbericht/foto’s: P.Claesen)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” gallery_ids=”22354,22355,22353″ fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ auto=”on” auto_speed=”3500″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Vaarwel Ken Block
VAS RX: Glossso werkt richting 2021
BK RX: BRCV geeft een stand van zaken
Zuhal Demir steunt Duivelsberg