Home > #Hoofdnieuws > ACO zet communicatieverantwoordelijke Inge Moreau in de bloemetjes

ACO zet communicatieverantwoordelijke Inge Moreau in de bloemetjes

Inge Moreau, de opgewekte Nederlandse verantwoordelijke voor de media in Le Mans, heeft de prijs van de Communicatie gewonnen van de ACO. Elk jaar krijgt een piloot of een PR-verantwoordelijke die erg toegankelijk is die eer toegewezen. Een internationale jury, waaronder onze hoofdredacteur Joost Custers, bepaalt wie wint.

Ik kwam binnen terwijl de jury aan het overleggen was, en ik zag mijn naam staan op de lijst van genomineerden. Mijn eerste gedachte was “dit is een grapje, ze hebben mijn naam er snel bijgeschreven’, maar dat was dus niet zo. Het is een grote eer!”, opent Inge. Ze verzorgt al tien jaar lang de accreditaties voor de 24 Uur van Le Mans en ze zorgt ervoor dat alles in de perszaal in goede banen verloopt.

“Ik wil Le Mans enkel achter de schermen beleven”

“Vannacht heb ik vier uur geslapen, dat is genoeg. Ik bereid me vier maanden voor op deze race, dus het is niet de bedoeling dat ik de helft ervan mis omdat ik slaap”, lacht ze. “De vier maanden voorbereiding zijn broodnodig. Ik krijg meer dan duizend aanvragen voor media-accreditaties. Er kruipt heel veel werk in om dat alles goed te organiseren aangezien de aanvragen komen uit meer dan dertig landen. Dit jaar zijn trouwens 33 Spaanse journalisten geaccrediteerd. Het is duidelijk dat Fernando Alonso dit jaar meerijdt, vorig jaar waren dat er namelijk 18…”  

“Ik verzorg al tien jaar de accreditaties voor de 24 Uur van Le Mans en ik zorg ervoor dat alles in goede banen loopt in de perszaal. Ik doe mijn job gewoon graag, bijbedoelingen om een prijs te winnen heb ik nooit gehad”, vertelt Inge. Haar carrière in Le Mans begon als T-shirt-verkoopster in een winkeltje langs het circuit. “Ik woon in Le Mans en het leek me leuk om dat eens te doen. Na verloop van tijd startte ik als communicatieverantwoordelijke omdat ik vier talen spreek, Spaans, Frans, Nederlands en Engels. Ik kan me niet voorstellen om naar Le Mans te kijken als het niet achter de schermen zou zijn!”

Foto’s © Autosportwereld.be

You may also like
WEC: twee extra wagens tijdens de 24 Uur van Le mans
WEC: Di Resta met United Autosports naar WEC
Cijfers en weetjes na Le Mans 2018
Stemmen van de winnaars na de 24 Uur van Le Mans