Home > #Hoofdnieuws > Stemmen van de winnaars na de 24 Uur van Le Mans

Stemmen van de winnaars na de 24 Uur van Le Mans

Toyota haalt de 1-2 binnen, Laurens Vanthoor wint met Porsche in LMGTE, de zege in LMP2 gaat naar de G-Drive Oreca en de Porsche van Patrick Dempsey met jongste deelnemer in 2018 Julien Andlauer won in LMGTE Am. Dit zijn de reacties uit de winnende kampen na de mythische 24 Uur van Le Mans.

Fernando Alonso, #8 Toyota Gazoo Racing, winnaar LMP1: Ik ben nog in shock van dit resultaat, ik had het niet beter kunnen dromen. De stress en de focus die voor deze race nodig zijn, maken het moeilijk. Ik ben het ook niet gewoon om te kijken hoe mijn auto racet vanaf een televisie terwijl ik er niet in zit, dat geeft een apart gevoel. Vooral voor ’s nachts was ik nerveus, maar ik heb mijn ritme gevonden en de geluksgoden stonden aan onze kant. Volgens mij zal het morgen pas doordringen dat ik effectief de 24 Uur van Le Mans heb gewonnen.”

Sébastien Buemi, #8 Toyota Gazoo Racing, winnaar LMP1: Ik mocht eerder al de titel in het WEC en in de Formule E op mijn naam schrijven, maar dit is de mooiste zege uit mijn carrière. Het was heel spannend toen Nakajima in de wagen zat op het einde, ik kreeg flashbacks van vorig jaar en was pas gerust vanaf hij over de meet was!” 

Kazuki Nakajima, #8 Toyota Gazoo Racing, winnaar LMP1: “Ik ben sprakeloos. Eindelijk is het gelukt en het voelt echt aan alsof ik het verdiend heb. We hebben dit jaar meer geluk gehad dan vorig jaar, ik was ook kalmer tijdens de race. Het is leuk dat ik de wagen over de finish mocht brengen. Ik weet dat Sébastien bijna een hartaanval kreeg, maar ik geloofde erin!”

Kamui Kobayashi, #7 Toyota Gazoo Racing, tweede in LMP1: De tweede plaats is nog steeds een topprestatie! In het laatste uur kende onze wagen even een probleempje en moest ik trager rijden tot de pits. Dat is omdat ik graag mooie foto’s wilde en zo gunde ik de fotografen wat tijd… Ik kwam hier enkel en alleen voor een mooie foto, hoor!” (lacht)

Laurens Vanthoor, #92 Porsche, winnaar LMGTE Pro: Deze zege is extra speciaal omdat het de zeventigste deelname van Porsche in Le Mans is. Onze box, de wagen, onze helmen en pakken waren allemaal in het thema, dat maakt het memorabel. Ik wilde na de race nog langer doorgaan, zo goed voelde de wagen aan! Maar ik ben heel blij met ons resultaat.”

Jean-Eric Vergne, #26 Oreca G Drive Racing, winnaar LMP2: Het is een goed seizoen voor mij in Formule E en de zege in LMP2 in de 24 Uur van Le Mans geeft me nog een beter gevoel. Ik wilde gewoon winnen en dat is gelukt.”

Patrick Dempsey, #77 Dempsey-Proton Racing Porsche, teambaas winnaar LMGTE Am: Julien Andlauer heeft als jongste piloot op het veld een geweldige race gereden. Telkens wanneer ik naar het toilet ging, wachtte ik vol spanning of iemand iets zou beginnen schreeuwen in het Frans omdat de wagen gecrasht was, maar dat is gewoonweg nooit gebeurd. De race verliep op wieltjes. Julien had veel stress voor de race, maar dat is allemaal weggeëbd omdat het zo vlot ging.”

Foto © Evers Media/Eyckmans

You may also like
WEC: twee extra wagens tijdens de 24 Uur van Le mans
WEC: Di Resta met United Autosports naar WEC
Cijfers en weetjes na Le Mans 2018
Fotogalerij: de laatste uren zijn aangebroken in Le Mans