Home > #Hoofdnieuws > Belgen in Le Mans: de fans

Belgen in Le Mans: de fans

Toen we toevallig voorbij een van de vele campings langs het circuit in Le Mans reden, hielden we even halt bij enkele opvallende Belgische vlaggen. In het kader van onze serie ‘Belgen in Le Mans’ waren we namelijk erg nieuwsgierig naar de fans die de verplaatsing maken voor de mythische etmaalrace.

Marc komt al sinds 1980 naar Le Mans en doet dat sinds 2004 onafgebroken. “Ik ben een grote motorsportfan en volg alles, van Formule 1 tot Le Mans en MotoGP”, vertelt de Limburger. “We zitten elk jaar met een groep vrienden op deze camping, maar ik hou ervan om tijdens de race vooral langs het circuit te wandelen. Het is een magische wedstrijd en ik vind het leuk om de race zo te beleven. Ik heb niet echt een favoriet, maar de sfeer, de competitie en de technologie zijn fantastisch.”

Het focuspunt ligt voor Marc niet noodzakelijk bij de Belgen, al houdt hij ze uiteraard wel in de gaten. “Het liefst wil ik gewoon een mooie race zien. Wie wint, maakt me weinig uit. Als dat echter een Belg is, kan ik daar enkel maar meer tevreden over zijn!”

In de reeks Belgen in Le Mans volgen dit weekend nog de verhalen van een auteur, een fotograaf en de baanposten.

Foto © Autosportwereld.be

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad
Le Mans 24: ook mooi programma naast het circuit