Home > #Hoofdnieuws > David Brabham: “Nieuwe reglementen Le Mans afwachten voor BT62”

David Brabham: “Nieuwe reglementen Le Mans afwachten voor BT62”

De Australiër David Brabham stelt de splinternieuwe BT62 tentoon tijdens de 24 Uur van Le Mans. Voorlopig zijn er al zeventig exemplaren gemaakt en de BT62 is nog in volle ontwikkeling. Nieuwe, meer ontwikkelde versies van de wagen volgen dus nog. “Twaalf jaar geleden had ik een visie, nu staat de realisatie ervan voor mij”, pronkt de winnaar van de 24 Uur van Le Mans 2009.

Brabham wil de BT62 eerst in de racerij inzetten, voor hij productiemodellen maakt. “De wagen moet nog evolueren. Wanneer we racen, zullen onze klanten bijgedragen hebben aan de verbeteringen voor de wagen. Het is allemaal een onderdeel van een groter plan dat tijd nodig heeft om te rijpen”, vertelt Brabham aan Autosportwereld.be.

Het is echter nog koffiedik kijken voor welke races de BT62 geschikt is. “Het gaat om een GT-wagen zonder nader bepaalde categorie. We kunnen er dus nog alle kanten mee op”, vertelt David Brabham. “Momenteel is de wagen nog niet gemaakt voor een specifieke race, het is nog even uitkijken naar de persconferentie van vrijdag over de toekomst van hypercars in Le Mans, dan volgt er meer duidelijkheid over waar de Brabham naartoe kan gaan.

Foto’s © Evers Media

You may also like
Circuit: eerste Brabham BT62 geleverd
Video: Recordronde Brabham BT62 in Bathurst
Komt Brabham naar Le Mans?
Video: de Brabham BT62 in actie