Home > Circuit > Winst voor Eurointernational in eerste race Road to Le Mans

Winst voor Eurointernational in eerste race Road to Le Mans

Mikkel Jensen en de Nederlander Kay Van Berlo hebben met hun Ligier LMP3 van Eurointernational in Le Mans overtuigend de eerste race voor de Michelin Le Mans Cup of Road to Le Mans gewonnen.

Bij de finish en na een race met de nodigde incidenten had de #11 Ligier een voorsprong van twintig seconden op de #33 United Autosport Ligier van Sean Rayhall en John Falb. Léonard Hoogenboom en Jens Petersen stuurden hun #3 DKR Engineering Norma naar de derde plaats.

“We rijden met erg weinig downforce op onze wagen, wat niet goed is maar er wel voor zorgt dat de concurrentie ons niet zomaar voorbij kan”, vertelden de winnaars na de race. “Na de pitstop hadden we plots een grote voorsprong en zonder fouten te maken konden we de wedstrijd gewoon controleren. Het is natuurlijk fantastisch om dit hier in Le Mans te kunnen doen.”

Eric De Doncker en Dino Lunardi vertrokken als elfde maar hadden een goede start en kwamen na de eerste ronde als vijfde door. In de tweede stint viel de #98 Ligier nog terug tot een uiteindelijke vijftiende plaats bij de finish.

In GT was de zege voor de AF Corse Ferrari #71 van Marco Cioci en Piergiuseppe Perazzini. Onze landgenoten Louis-Philippe Soenen en Fred Vervisch stuurden hun Ferrari van Spirit Of Race naar de vierde plaats in de klasse.

Foto © Jakob Ebrey Photography

You may also like
Le Mans Cup: Brent Verheyen met Haegeli by T2 Racing
In een notendop: FIA WEC, DTM en LMP3
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
FIA WEC 2023: WRT, Sarah Bovy en Ulysse De Pauw tekenen present