Home > #Hoofdnieuws > Wat u nog moet weten voor de start van Le Mans 2018

Wat u nog moet weten voor de start van Le Mans 2018

Exact 180 rijders starten vandaag aan de eerste oefenritten en kwalificaties van de 86ste editie van de 24 Uur van Le Mans. Onder hen dus ook twee Belgen: Maxime Martin en Laurens Vanthoor.

In de klas van 2018, zien we tien ex-winnaars: Lotterer, Fässler, Dumas, Bernhard, Bamber, Lammers, Rockenfeller, Duval, Tandy en Jani, samen goed voor 17 zeges, terwijl Jan Lammers zijn 30ste verjaardag van zijn zege met Jaguar viert. Lammers start overigens voor de 24ste maal in Le Mans en alleen Henri Pescarlo (33), Bob Wollek (30), Yojiro Terada (29) en Derek Bell (26) doen nog beter.

Er staan ook zes rijders aan de start die ooit de polepositie behaalden.

Bruno Senna, Will Stevens, Juan-Pablo Montoya, Felipe Nasr, Jan Magnussen, Sébastien Bourdais, Paul Di Resta, André Lotterer, Bruno Senna, Kamui Kobayashi, Fernando Alonso, Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima, Vitaly Petrov, Jenson Button, Stéphane Sarrazin, Jan Lammers, Giedo Van der Garde, Pastor Maldonado, Gianmaria Bruni, Giancarlo Fisichella, Jean-Eric Vergne, Olivier Beretta en Pedro Lamy hebben ooit minstens één F1 GP gereden.

Recordhouder qua zeges is uiteraard Tom Kristensen, met negen overwinningen, Porsche telt er als merk 19. Het lijkt quasi uitgesloten dat het ronderecord (3.14.791, kwalificaties – 3.17.475, race) zal verbroken worden, net als de recordafstand van 5410,713 kilometer.

De 10 LM P1, 20 LM P2, 17 LM GTE Pro en 13 LM GTE Am starten vandaag om 16u00 aan de vrije trainingen, om 22u00 beginnen dan de kwalificaties. Morgen staat vanaf 19u00 deel 2 op het programma.

 

 

You may also like
In een notendop: GT en uithouding
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Le Mans Cup: Brent Verheyen met Haegeli by T2 Racing