Home > #Hoofdnieuws > Luik-Rome-Luik: winnaars 2017 moeten opgeven

Luik-Rome-Luik: winnaars 2017 moeten opgeven

De derde etappe van Luik-Rome-Luik was nog maar nauwelijks gestart in de onmiddellijk nabijheid van het Como meer, of het nieuws van de dag verspreidde zich al: Christian Crucifix en Yves Noelanders, die de editie 2017 autoritair wonnen, moesten de handdoek in de ring gooien aangezien de motor van de eerbiedwaardige Ford Anglia tekenen van zwakte vertoonde. “We kenden een moeilijk einde van de tweede etappe, en het blijkt nu dat de motor geraakt is”, verduidelijkt Crucifix. “Ondanks een indrukwekkende technische ploeg, die er alles aan deed om een oplossing te vinden, moeten we tot de vaststelling komen dat het voorzichtiger is om te stoppen, om te vermijden dat we alles kapotrijden. Spijtig want de beginfase van de wedstrijd zag er redelijk goed uit voor ons. Er blijft nu niets anders over dan het vliegtuig te nemen…”

Het duo Crucifix-Noelanders vervoegt de opgavelijst waar al Jean-Pierre Veneuil en Antonio Caldeira (Renault 5 Alpine), Roger en Julien L’Hoest (Porsche 911 E), en eveneens Luc De Vos en Bruno Mariens (Porsche 356) op genoteerd staan.

De etappe van de dag was gelukkig minder delicaat voor de machinerie, ondanks een lange verbindingsetappe, nodig om de bergpas van de Iseran te omzeilen, die helaas gesloten was. Maar dat verhinderde niet dat de karavaan moest klimmen en op een gegeven moment zelfs 3 meter sneeuw zag liggen aan de kant van de weg op de col van de Petit Saint-Bernard, die de vallei van Val d’Isère scheidt van de Val d’Aoste!

Zes RT werden daadwerkelijk afgewerkt en de winnaars onderweg waren Michel Decremer en Yannick Albert (Opel Ascona), Stéphane Blaise en Patrick Lienne (Porsche 911), Yves en Benoît Deflandre (Porsche 911), maar ook Jacques en Mathieu Castelein (Shelby Cobra 289).

De winnaars in het algemene dagklassement van de etappe, Yves en Benoît Deflandre blijven uiteraard de leiders in de voorlopige algemene tussenstand met 378,2 points, tegen 406,4 punten voor Stéphane Blaise en Patrick Lienne, en 436,3 points voor Michel Decremer en Yannick Albert. De top 5 wordt op dit moment volgemaakt door Jacques Evrard en Christian Bernard (Porsche 911 – 491,7 punten) enerzijds, Serge Adriaens en Freddy Moors (Porsche 911 2.4 S – 557,9 punten) anderzijds. U hebt natuurlijk al begrepen dat meer dan ooit, alles nog mogelijk is…

Op woensdag brengt de vierde etappe de deelnemers van Sauze d’Oulx naar San Remo, met een passage over de mythische Col du Turini. Niet minder dan 14 RT staan er op het programma. Is dat voldoende om een duidelijke ommekeer in de wedstrijd te markeren?

 

(persbericht)

 

Wie alles wil weten over de editie 2018 van Luik-Rome-Luik mag niet vergeten van de app te downloaden op de volgende links:
Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apptree.trajectoire
IOS : https://goo.gl/BnGyhz
Rechtenvrije foto’s: Trajectoire / J. Mahiels
www.liege-rome-liege.org / Facebook : trajectoire.be

You may also like
Ommekeer in Luik-Rome-Luik
Luik-Rome-Luik op terugweg naar België
Stevig duel tussen Deflandre-Deflandre en Blaise-Lienne
Luik-Rome-Luik: match nog steeds onbeslist