Home > #Hoofdnieuws > NWES E2: We hebben een winnaar

NWES E2: We hebben een winnaar

De tweede wedstrijd van vandaag was deze van Elite 2 met wederom heel wat Belgen aan de start. Onze landgenoot Guillaume Deflandre behaalde eerder op de dag al de pole en vertrok bijgevolg van op de eerste plaats en Guillaume, die stond die niet meer af. Hij reed van start, in feite twee starts, tot finish aan de leiding en won de race.

Achter Deflandre eindigde Felipe Rabello, teammaat van Stienes Longin, op de tweede plaats. Florian Venturi zette zijn Mustang op P3. Nog binnen de top 5 eindigde Guillaume Dumarey op een mooie vierde plaats. Dumary reed tevens ook nog de snelste tijd waarnaar hij morgen van op de eerste plaats mag vertrekken.

Legend and Rookie

Er viel in Elite 2 nog meer te vieren. Jerry De Weerdt behaalde de eerste plaats bij de ‘Legend Tropy’ oftewel de klasse boven de 40 jaar. Ook Tom Boonen haalde het podium, hij werd derde, maar dan bij de ‘Rookie Cup’.

In de algemene rangschikking eindigt De Weerdt op de 13de plaats, net voor Tom Boonen en Maxim Pampel en Diederik Ceyssens. Pedro Bonnet parkeerde zijn Ford Mustung op de 26ste plaats.

Stemmen na de race Elite 2

We kwamen in de paddock Tom Boonen en Pedro Bonnet nog tegen. “Ik heb wat problemen gehad bij de start. In de lijn waar ik zat werd niet echt doorgereden. De herstart verliep stukken beter en ik kon een aantal anderen inhalen. De auto was goed in orde en eerlijk gezegd had ik wel andere verwachtingen van de race van vandaag, maar het is nu zo, morgen proberen we beter te doen,” aldus Boonen.

Ook voor Pedro Bonnet verliep niet alles volgens plan. “Wegens een penalty die ik in ItaliĆ« heb opgelopen moest ik vandaag achteraan starten. Ik denk dat ik tot een 18de plaats ben geraakt, maar ergens in Surtees of McLaren werd ik eraf getikt. Morgen start ik ergens in de helft van het deelnemersveld.

You may also like
BRC Haspengouw: stemmen voor de start
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen