Home > #Hoofdnieuws > Deflandre scoort de pole in Elite 2

Deflandre scoort de pole in Elite 2

De NASCAR Whelen Euro Series zijn dit weekend te gast op het legendarische circuit van Brands Hatch in Engeland voor de vijfde en zesde wedstrijd van het kampioenschap.

Tijdens de kwalificaties gisteren was het Alon Day die op het Indy circuit, amper 1.208 mijl lang, de snelste tijd klokte. De Israëliër had voor één rondje amper 48.474 seconden nodig. Anthony Kumpen zat hem echter dicht op de hielen, het verschil bedroeg 39 duizendste van een seconde. Gianmarco Ercoli klokte de derde tijd.

Stienes Longin en Marc Goossens behaalden respectievelijk een zesde en zevende tijd. Het verschil tussen de eerste 15 wagens was miniem, zij eindigden allemaal binnen een seconde van de snelste tijd.

In Elite 2 was gisteren Ulysse Delsaux degene die de rest van het deelnemersveld het nakijken gaf, al is dat ook hier zwaar uitgedrukt. De eerste twaalf wagens bleven allen binnen dezelfde seconde en 24 wagens binnen twee seconden. Francesco Sini eindigde tweede en Felipe Rabello, ploegmaat van Stienes Longin wist de Chevrolet op de derde plaats te parkeren.

Guillaume Deflandre bevestigde zijn goede vorm en reed de zesde tijd op ongeveer een halve seconde. Jerry de Weerdt was de snelste in de Legend Tropy.

Qualifying and Superpole on Saturday.

Het ingekorte circuit van Brands Hatch maakt dat de tijden van de piloten, zoals reeds vermeld, enorm kort bij elkaar liggen. Vermits inhalen vrij moeilijk is, is een goede startpositie bijgevolg van groot belang. Frederic Gabillon parkeerde zonet zijn Toyota Camry op P1 met in de Superpole een tijd van 48.232 seconden. Gianmarco Ercoli was ‘maar’ 5/1000ste trager, Alon Day 21 duizendste, om maar te zeggen. Stienes Longin mogen we in de tabellen op amper 1/10de als eerste Belg noteren, Marc Goossens reed de zesde tijd.

Anthony Kumpen vertrekt straks vanop de achtste plaats. Dat klinkt ver, maar het verschil met P1 is net geen 2/10de. Bert Longin zien we ver achteraan, op een 24Ste plaats. Bert wist ons echter te vertellen dat zijn tijden niet echt van belang zijn vermits hij voor een bepaald bandenmerk aan het testen is.

Belg op pole in Elite 2

Heuglijk nieuws want Guillaume Deflandre wist aan het stuur van de Chevrolet SS tijdens de superpole de snelste tijd te rijden in een tijd van 48.786 seconden. Felipe Rabello behaalde de tweede tijd, Ulysse Delaux eindigde derde. Kumpens ploegmaat Guillaume Dumarey was in een tijd van 49.023 zesde. Verder in de lijst zien we ook nog Jerry De Weerdt (15de), Tom Boonen (17de) gevolgd door Pedro Bonnet op de 18de plaats. P21 was weggelegd voor Maxim Pampel, Diederik Ceyssens werd 23ste.

Straks om 13.50 uur, Engelse tijd, start de eerste race van de Elite 1. E2 vangt om 17.15 uur aan.

Wat we al een tijdje wilden schrijven … van onze verslaggevers ter plaatse.

You may also like
BRC Haspengouw: stemmen voor de start
GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: Nascar Euroseries door de lens van Joachim Cieters