Home > #Hoofdnieuws > 3,9 seconden en dus blijft alles open in Sardinië

3,9 seconden en dus blijft alles open in Sardinië

Deze editie van de Rally van Sardinië staat model voor het hele WK rally 2018: open, onvoorspelbaar en voor ons Belgen mogelijk een feest. Met nog vier zondagse proeven te gaan, leidt Sébastien Ogier met een voorsprong van 3,9 seconden op Thierry Neuville, wat maakt dat morgen er heel wat op het spel staat. Wat zeker is, is dat de rest van de deelnemers vecht voor de derde plek, want Ogier en Neuville zijn op dit moment gewoon een klasse sterker dan de verzamelde concurrentie in het WRC.

Ik probeer alles, maar weet nog niet of het voldoende zal zijn”, aldus Neuville na de laatste proef, Neuville die heel de namiddag wat last had van een nerveuze achterzijde van zijn Hyundai. Dat weerhield hem er echter niet van om tweemaal in drie proeven de snelste tijd te rijden, maar in de eerste lange proef verloor hij door een lekke band… exact 3,9 seconden op de Fransman. Zonder dat verlies was niet Ogier, maar Neuville nu leider.

Hoe dan ook, Ogier amuseert zich, “het was plezant deze namiddag..” liet de Fransman optekenen aan de finish van de laatste proef.

Ondertussen is Jari-Matti Latvala officieel nog derde, maar de Fin staat stil op de verbinding naar het servicepark, terwijl Lappi nog steeds vierde is. Toyota komt dus net te kort om de mannen vooraan te verontrusten. Haydon Paddon sluit op twee minuten de top 5 af. Jan Kopecký (Skoda) blijft leider in WRC2.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender