Home > #Hoofdnieuws > Ogier leidt, Neuville niet kansloos

Ogier leidt, Neuville niet kansloos

De eerste volledige dag van de WRC rally in Sardinië was vooral een bevestiging van het feit dat het WK Rally 2018 een duel tussen regerend wereldkampioen Sébastien Ogier en vicewereldkampioen Thierry Neuville wordt.

Dani Sordo (Hyundai) is er niet bij in Sardinië en Ott Tänak (Toyota) verdween vroegtijdig uit de wedstrijd na een te harde jump, terwijl Andreas Mikkelsen de handdoek in de ring wierp na problemen met de versnellingsbak van de Hyundai. Zo blijven drie van de vier achtervolgers op Ogier en Neuville alvast puntenloos en dat terwijl de koplopers in het WK ook deze wedstrijd beheersen. Ogier is voorlopig in het voordeel, maar Neuville heeft zijn laatste woord nog niet gesproken. Met minder dan 20 seconden tussen hen, blijft alles zaterdag en zondag nog mogelijk.

Neuville maakte een kleine fout, die hij ook eerlijk toegaf, en sukkelde in de laatste KP wat met zijn banden, maar de schade is zeker te overzien. Morgen en zondag volgen nog elf KP’s en de startorde speelt nu in het voordeel van Ogier en Neuville.

Stand na dag 1:

1. Ogier 1u 35m 56.9 sec 2. Neuville +18.9 sec 3. Latvala +37.2 sec 4. Lappi +41.6 sec 5. Østberg +58.3 sec…