Home > #Hoofdnieuws > Verstappen snel in Montreal, Vandoorne crasht

Verstappen snel in Montreal, Vandoorne crasht

Max Verstappen (Red Bull Racing) tracht in Montreal alle kritiek achter zich te laten en was de snelste tijdens de eerste twee vrije oefensessies voor de GP Formule 1 van Canada. De tweede sessie eindigde voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne in de muur.

Tijdens de eerste sessie was Verstappen een tiende van een seconde sneller dan de Mercedes van Lewis Hamilton, terwijl Daniel Ricciardo met zijn Red Bull de derde tijd liet optekenen. Tijdens de tweede sessie volgde Kimi Raikkonen (Ferrari) als tweede, met Ricciardo opnieuw op de derde plek.

Het verschil binnen de top-6, met Red Bull, Mercedes en Ferrari, bedroeg op het einde van de dag uiteindelijk goed acht tienden van een seconde. Romain Grosjean volgde met zijn Haas als zevende, maar wel al op anderhalve seconde.

Stoffel Vandoorne (McLaren) had een goede eerste sessie en eindigde op de negende plek, bijna een halve seconde achter zijn teamgenoot Fernando Alonso. Vandoorne raakte tijdens de tweede sessie een muur en moest zijn McLaren net voorbij de bekende haarspeldbocht langs de kant van het circuit parkeren.

Morgen om 20:00 Belgische tijd staan de kwalificatieritten op het programma.

Foto © Red Bull Content Pool

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
IndyCar St. Petersburg: Grosjean op pole, één-twee voor Andretti Autosport