Home > Circuit > Wim Spinoy: de gentleman driver die snel leert

Wim Spinoy: de gentleman driver die snel leert

Ondertussen is de naam van SBM RACING Team al bij menig Belcar-liefhebber bekend. Het team van Wim Spinoy zag het levenslicht begin dit jaar en na een schitterend debuut tijdens de opener van het Belcar Endurance Championship, of het nationale uithoudingskampioenschap, volgde meteen een even sterk vervolg tijdens de Spa Euro Race, de tweede afspraak van het Belcar-seizoen. Wim Spinoy en Ward Sluys reden een knappe wedstrijd in de Ardennen en mochten na drie uur hard knokken richting het podium.  

Het weekend begon niet meteen op een makkelijke manier voor Wim Spinoy uit Dendermonde, die de eerste vrije training op vrijdag alleen afwerkte. “Dat mag je wel zeggen, het halve circuit stond onder water en ik mocht meteen voor het eerst in mijn leven Spa-Francorchamps in de regen oprijden. Maar na afloop was ik tevreden, ik voelde echt dat ik ronde na ronde progressie maakte en zat meer dan in de buurt van de concurrentie. Dat liet het beste voor de race verhopen, al zou die op zondag onder een aangename voorjaarszon verreden worden.

Tevreden na kwalificatie

Ward Sluys en Wim Spinoy mochten vervolgens in de prachtige Mercedes-AMG GT4 de kwalificaties afwerken en dat verliep goed, met een derde stek in een competitieve klasse met meer dan tien deelnemers. “Uiterst tevreden”, klonk het in koor bij de twee Oost-Vlamingen “en we zijn klaar voor de race van morgen.

Weer naar het podium!

  De start van de tweede race van het seizoen volgde op zondagnamiddag en meteen vatte de Mercedes-AMG met startnummer #31 in de kopgroep plaats. Ward Sluys reed een zeer verstandige eerste stint. “Ward gaf me de wagen in zeer goede vorm door voor de tweede rijbeurt”, aldus Wim Spinoy. “Mede daardoor kon ik ook het ritme van de kopgroep aan, en ik hield de deur naar het podium open. Ik had ook het volste vertrouwen in mijn racemakker en dat vertrouwen werd bewaarheid… We mochten voor de tweede maal naar het podium. Wie me dat voor het seizoen verteld had, had ik eens met een glimlach aangekeken…

Die twee bronzen medailles resulteren in een voorlopige tweede plaats in het kampioenschap. De volgende afspraak is de derde wedstrijd van het Belcar Endurance Championship, op 1 juli op Circuit Zolder, alvorens midden augustus de hoofdwedstrijd van het seizoen aan te vatten, de 24 Hours of Zolder.

 

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen