Home > #Hoofdnieuws > Het loopt even niet voor Steve Vanbellingen

Het loopt even niet voor Steve Vanbellingen

Steve Vanbellingen is één van de vaste namen in de Belgische autosport en zeker in de Belcar Series. De Leuvenaar veranderde in het tussenseizoen, samen met Wiebe Wijtzes en EMG Motorsport, het geweer van schouder en ruilde de vertrouwde BMW M3 voor een Porsche 911 in. Het team doet het als enige op Pirelli en voorlopig lijkt de machine nog niet 100% te draaien. Maar de Leuvenaar geeft, zo kennen we hem, niet op…

Steve Vanbellingen: “Het weekend startte moeilijk en eindigde moeilijk, laat dat de kernboodschap zijn. Eigenlijk was het voor de buitenwereld misschien niet echt duidelijk, want we reden foutloos, het team zette een prima strategie oppoten en de pitstops werden gewoonweg perfect afgewerkt, dus alles leek van op een afstand zoals het hoorde te zijn. We hadden echter heel wat werk met de afstelling van de Porsche, en dat werk is niet af, verre van zelfs. We moeten nog heel wat zaken aanpassen, sommige elementen gaan we misschien zelfs ingrijpend veranderen, want we krijgen het potentieel van de Porsche niet zoals het hoort. Wij mogen niet tevreden zijn met een zevende stek in de GT-klasse, wij horen in de eerste kolom van de rankschikking thuis. Deze week gaan we hard werken om tegen de derde proef van het kampioenschap, wel daar te staan, waar we horen te staan. Ik wil meevechten voor het podium, niet voor een zevende stek. Ik ben er van overtuigd dat we mits de juiste beslissingen op korte termijn die stap kunnen zetten.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen