Home > Rally > Guillaume de Mévius samen met Martijn Wydaeghe naar Rally van Wervik om Ieper voor te bereiden

Guillaume de Mévius samen met Martijn Wydaeghe naar Rally van Wervik om Ieper voor te bereiden

De samenwerking tussen Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe krijgt een vervolg. Het duo van de Peugeot 208 T16 in de kleuren van het RACB National Team werkt volgende zaterdag de Rally van Wervik af. De wedstrijd werd aan hun kalender toegevoegd om beter de Renties Ypres Rally te kunnen voorbereiden.

Enkele dagen geleden zetten Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe hun samenwerking in met een overwinning in de ORC Rally.

“Tijdens die wedstrijd konden we een eerste keer vaststellen hoe Martijn en ik in de Peugeot 208 T16 samenwerken”, stelt de rijder. “Bovendien heb ik tijdens die rally opnieuw wat vertrouwen gekweekt, door de met de Peugeot 208 T16 op de limiet te rijden. Volgende zaterdag komt er in Wervik dus een vervolg.

“We willen dat Guillaume in de best mogelijke omstandigheden aan de start komt van de Renties Ypres Rally, over iets meer dan twee weken”, benadrukt Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Daarom werd de Rally van Wervik uitgekozen, want de wegen lijken er sterk op die van de Westhoek. Guillaume heeft ondertussen gekozen om zijn samenwerking met Martijn Wydaeghe verder te zetten en dat is een keuze die wij respecteren.”

“Na onderling overleg met Louis Louka hebben we besloten om een punt te zetten achter onze professionele relatie”, legt de rijder uit. “Dat was geen makkelijke beslissing, want Louis is een uitstekende en hard werkende corijder. Ik wil hem dan ook bedanken voor alle inzet die hij altijd heeft getoond. Maar ik wou manier om een rally aan te pakken veranderen, en Martijn past bij die wijziging.”

De Rally van Wervik bestaat uit drie chronoritten die elk vier keer worden afgewerkt, goed voor een honderdtal kilometer tegen de klok.

You may also like
VAS Wervik: door de lens van Lorenz Deschuyttere
Ypres Rally: terugblik van Loix, Cracco vader en zoon, Bédoret en Wagemans
Ypres Rally: dit zijn de anderen…
Ypres Rally: BMA met meerdere ijzers in het vuur