Home > Rally > BRC > Ypres Rally: dit zijn de anderen…

Ypres Rally: dit zijn de anderen…

Nu de Ypres Rally rustig naar zijn eindfase gaat, toch even de blik richten op de andere categorieën die aan de slag zijn in en om Ieper…

In RC4, de klasse voor de kleine voorwielaangedreven R2 wagens, staat de Brit Williams aan de leiding, met de iets krachtigere Ford Fiesta R2T. Hij wordt gevolgd door de Opel Adam R2 wagens van Timo Van Der Marel, op 2’10” gevolgd door Steven Dolfen. Dolfen ging al verscheidene malen rechtdoor maar lukte er tot nu toe in om de wagen telkens terug op de baan te krijgen.

In diezelfde klasse vechten ook de jongeren van het Junior Belgian Rally Championship hun strijd met voorlopig Amaury Molle (Peugeot 208 R2), royaal voor op Achiel Boxoen (Ford Fiesta R2) en op de Merlevede (Peugeot 208 R2) terwijl Gilles Pyck vanochtend met zijn Peugeot 208 startte onder Rally2 reglementering. Kansloos voor de overwinning dan wel maar met nog veel punten die kunnen geraapt worden.

Het publiek heeft ook steeds veel aandacht voor de achterwielaangedreven wagens van de klasse NCM, het speelterrein van de BMW machines. Chris Algoedt staat er aan de leiding met zijn BMW 1M, voor het gelijkaardige exemplaar van Thierry Cockelaere en de 130i van Tom Ceuppens.

Het andere achterwielaangedreven geweld zit in de klasse N-GT, met alle Porsche 997 GT3 bolides, waar Tim Van Parijs ondanks toch wat problemen nog altijd leidt met 36 seconden voorsprong op Frederic Delplace. Claudie Tanghe is derde en Chris Van Woensel sluit er de rij.

In de klasse NCE tenslotte zien we nog een van de dichts bij elkaar liggende duels in de rally tussen de leider, de Brit Morrison (Mitsubishi Lancer Evo9) en onze landgenoot en trouwe regionale rijder Noyelle (Mitsubishi Lancer Evo 7), ze liggen slechts vier seconden van elkaar!

(foto: Lorenz Deschuyttere)

 

You may also like
Ypres Rally: terugblik van Loix, Cracco vader en zoon, Bédoret en Wagemans
Ypres Rally: BMA met meerdere ijzers in het vuur
Ypres Rally: dit was de shakedown in Nieuwkerke
Ypres Rally: Vincent Verschueren en Stéphane Prévot klaar voor spannende strijd