Home > Circuit > Arthur Leclerc pakt pole in Spa F4

Arthur Leclerc pakt pole in Spa F4

De jonge Belgen in het Franse F4 kampioenschap staan voor een belangrijk weekend. Het kampioenschap, waarin Stoffel Vandoorne aan zijn succesverhaal begon, strijkt immers neer in de Belgische Ardennen voor drie wedstrijden dit weekend. De kwalificaties, die de startorde voor de races bepalen, verliepen alvast niet echt zoals verhoopt voor onze landgenoten.

De snelste Belgische vertegenwoordiger was Ulysse De Pauw, die racet in de kleuren van de Belgische federatie. Hij werd mooi vijfde in de chronoritten. Vooraan was het overigens Arthur Leclerc, de broer van F1-rijder Charles Leclerc, die de pole pakte.

Mijn eerste bezoek aan Francorchamps heb ik zonder twijfel in de babybuggy beleefd, samen met mijn ouders“, vertelt Ulysse De Pauw die relatief goed aan het seizoen is begonnen. “Mijn eerste herinneringen aan het mooiste circuit ter wereld dateren van mijn kindertijd. Ik weet nog dat ik ooit een ticket had gewonnen voor de kwalificaties van de Grand Prix van BelgiĆ« F1. Dit weekend gaan we er dus zelf racen!

Ugo De Wilde, de snelle man uit Zaventem, staat tweede in het kampioenschap, maar kwam niet verder dan een 10de startplaats, de broers Esteban en O’Neill Muth starten als 12de en 13de. Baptiste Moulin werd 16de.

You may also like
Rallycross: kort internationaal nieuws
Circuit: circuits in Frankrijk zijn opnieuw open
WRC: FFSA stuurt drie talenten richting WRC!
In een notendop: F3 en F4