Home > Circuit > Boonen en co willen revanche in Spa

Boonen en co willen revanche in Spa

Na een tegenvallend openingsweekend van het Belcar Endurance Championship 2018 vorige maand trekken de troepen van PK Carsport volgend weekend hypergemotiveerd richting het circuit van Francorchamps, voor de tweede, drie uur durende race van het seizoen. Met de Porsche zijn Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin vast van plan stevige punten te scoren.

Het Belcar Endurance Championship 2018 kreeg voor het PK Carsport-team niet de verhoopte start. Een vroege opgave in Zolder was even een opdoffer, maar iedereen heeft zich ondertussen over die tegenslag heengezet.

Eén wedstrijd missen betekent niet dat je hele seizoen om zeep is”, analyseert Anthony Kumpen. “We hebben het probleem meteen aangepakt en onze Porsche beschikt nu over een nieuwe motor en een nieuwe versnellingsbak. Bovendien hadden we voor de race in Spa van dit weekend duidelijk meer tijd om ons terdege voor te bereiden. Ik heb er alle vertrouwen in dat het dit weekend wel zal los lopen.

“Als we geconcentreerd en gedisciplineerd te werk gaan, moeten we bijna automatisch vooraan eindigen”, vult Bert Longin aan. “Als ik even voor mezelf mag spreken: ik heb dit jaar nog niet te veel geracet, en ik heb ontzettend veel goesting om nog eens goed gas te geven. Wij hebben er trouwens allemaal heel veel zin in. Dit komt goed.”

Eerst en vooral podium

De sportieve ambities zijn identiek aan die die voor de start van het seizoen werden geuit. “In deze eerste races moeten we mikken op podiumplaatsen”, stelt Kumpen. “Voor een overwinning is het nog net te vroeg, denk ik. Zeker algemeen, want in Spa zijn de proto’s in het voordeel. Maar je weet maar nooit wat er allemaal in een wedstrijd over drie uur kan gebeuren. Punten pakken is voor ons de boodschap, dat is het allerbelangrijkste.”

De tweede manche van het Belcar Endurance Championship is een wedstrijd over drie uur en gaat op zondag 3 juni om 14u40 van start.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
BRC Haspengouw: stemmen voor de start