Home > #Hoofdnieuws > Akropolis Rally met Serderidis en Miclotte

Akropolis Rally met Serderidis en Miclotte

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het zal een zeer hete Akropolis Rally worden want weersvoorspellingen hebben het over temperaturen boven de 30°C. De Akropolis is een keiharde rally, en er hangt WK-historie aan vast. Een reden te meer dus voor de ingeschreven deelnemers om in deze keiharde rally zeker te finishen, en dan liefst zo hoog mogelijk…

Alexey Lukyanuk komt als kampioenschapsleider en met twee overwinningen uit twee wedstrijden naar Griekenland. “Het is een van de hardste rally’s van het jaar“, verduidelijkt de Rus. “Ik reed hier twee jaar geleden maar we braken de ophanging door een verkeerde nota. Meer dan de helft van de rally zal nieuw zijn voor mij.”

De tegenstand zal komen van de gekende concurrentie met Bruno Magahaes (Skoda Fabia R5)en Eyvind Brynildsen (Ford Fiesta R5). Voorlopig echter geen Gryazin op de inschrijflijst en ook geen Ingram of Neubauer en evenmin de toppers uit het ERC Junior. Toch wel wat hiaten in de rangen dus! Ook geen Bjorn Degandt want Albert von Thurn und Taxis zal voor het eerst genavigeerd worden door Frank Christian.

Wel aan de start: Jourdain Serderidis en Frederic Miclotte op Skoda Fabia R5. De Akropolis is natuurlijk een niet te missen afspraak op de agenda van onze Griekse Belg!

De outsiders: een Ciprioot en een Fin…

Als outsiders zijn er de meervoudig Cypriotisch kampioen Simos Galatariotis, die vorig seizoen nog tweede werd in zijn thuisrally. Deze keer brengt hij een Skoda Fabia R5 in de strijd. En opletten ook voor de Fin Juuso Nordgren. De 21-jarige jongeling is testrijder bij het Skoda team in het WK en kan wel eens onverwacht uit de hoek komen.

 

(foto: fiaerc.com)

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Timing en parcours

Donderdag is er de kwalificatiesessie. Vrijdag wordt de ceremoniële start gegeven in Athene, aan de gekende Acropolis, officieel UNESCO wereld-erfgoed. Na de “superspecial” over de Hippodomevan het Markopoulo Olympische centrum voor paardensport gaat het naar het noorden, met de befaamde proef van Thiva(30.53 kilometer).

Op zaterdag zakt men zuidelijk van Lamia met twee lussen van drie proeven (totaal 123 km) en een finish aan de Lamia Handelsbeurs. Op zondag zijn er dan nog tweemaal twee proeven en omstreeks 15u kennen we de winnaar.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan