Home > #Hoofdnieuws > DTM voor vijfde maal naar Hongarije dit weekend

DTM voor vijfde maal naar Hongarije dit weekend

Dit weekend strijkt het DTM-kampioenschap in Hongarije neer. Het is de vijfde maal dat het kampioenschap aandoet. 

De strijd in het DTM-kampioenschap gaat verder in Hongarije en tot dusver lijkt het seizoen 2018 uit te draaien op een duel tussen Mercedes en BMW, in de persoon van Garry Paffett voor de troepen uit Stuttgart en Timo Glock in het Beierse kamp. Ex-F1-rijder Glock leidt met één punt bonus op Paffett.

In 1988, nog voor het vallen van het IJzeren Gordijn, won de Venezolaan Johnny Cecotto al tweemaal in Hongarije, toen met zijn Mercedes 190E 2.3-16. Het was vervolgens wachten tot 2014 om de toerwagens er weer aan het werk te zien. In dat jaar won de latere kampioen Marco Wittmann voor  BMW. Weer werd een jaar overgeslagen en in 2016 was het DTM weer terug, net als in 2017. In 2016 ging de zege tweemaal naar Audi, met Edoardo Mortara en Mattias Ekström. Afgelopen jaar waren het dan Paul di Resta (Mercedes) en de latere kampioen René Rast (Audi) die het haalden. Afspraak zaterdag en zondag voor het vervolg!

You may also like
In een notendop: GT
Belcar 2023: met AC Motorsport
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen