Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: twee klassiekers van formaat

De autosport dit weekend: twee klassiekers van formaat

Na het hectische weekend dat we achter de rug hebben, zijn we op weg naar een rustiger autosportweekend, met daarentegen wel twee legendarische klassiekers op het menu: de F1 in Monaco en de Indy 500.

Takumo Sato kent zondag, als de regen geen spelbreker is, zijn opvolger in Indianapolis. Belgen moeten we er niet verwachten, die staan niet aan de start, maar met Sébastien Bourdais en Simon Pagenaud hebben bijvoorbeeld onze zuiderburen wel eens kans op de zege.

Of Stoffel Vandoorne een kans in Monaco maakt, valt te betwijfelen, maar de omloop in het Prinsdom biedt misschien wel de mogelijkheid om stevige punten te scoren, zoals bij de vorige stratenrace van de F1, enkele weken geleden in Baku. Nog WK is er in Silverstone, met het WK Rallycross.

Verder is er VW Fun Cup: de Benelux Open Races biedt een heel aanlokkelijk programma voor de deelnemers aan de European VW Fun Cup, die zich in groten getale hebben aangemeld (38 inschrijvingen) bij organisator Kronos Events voor de race op Zandvoort. Er staan ook wedstrijden voor de Britse GT (Maxime Martin) en de Super Formula in Japan op de kalender. Er is ook Creventic, met de 12 Uur van Imola.

Van 27 mei tot 2 juni loopt er ook de Kazachstan Rally, de vijfde manche van de FIA World Cup voor Cross-Country Rally. Bij de eerste namen op de lijst uiteraard kampioenschapsleider Jakub Przygonski, op de Mini Orlen opnieuw bijgestaan door onze landgenoot Tom Colsoul.

In Oostrozebeke is er de derde manche van het Vas regionale rallykampioenschap. Topnaam op de affiche wordt Vincent Verschueren, maar ook Guillaume De Mevius, Melissa Debackere en Andy Lefevere behoren tot de favorieten voor de zege.