Home > #Hoofdnieuws > Het perfecte weekend van Nicolas Gilsoul

Het perfecte weekend van Nicolas Gilsoul

Iedere overwinning smaakt anders en deze is zeker een speciale om meerdere redenen…

De eerste en zeker niet de minste reden, is het feit dat er veel Portugezen deel van ons team uitmaken. Het zijn één voor één gepassioneerde mensen die heel hard werken om ons in perfecte omstandigheden te laten rijden. Ze gaven ons ook het ganse weekend een boost en deze overwinning is er één die ook hen toebehoort!

Laten we echter even terugkeren naar de rally. Vanaf de eerste kilometers voelden we dat de Hyundai goed werkte! Ondanks onze ongunstige startpositie, gaven we alles en konden we het contact met de rijders vooraan behouden. Thierry reed een perfecte wedstrijd door alle valstrikken te ontwijken en aan te vallen waar mogelijk. Het klassement kantelde beetje bij beetje in ons voordeel en we konden de eerste dag afsluiten op de eerste plaats of een ideaal scenario!

Zaterdag moesten we onze eerste plaats verdedigen, zonder in de fout te gaan… Er waren namelijk meerdere teams die zich in de valstrikken van Portugal verslikten. Ook hier was onze samenwerking weer perfect en de auto draaide als een klok.

Op zondag moesten we enkel nog controleren op de vijf resterende proeven, waaronder de mythische proef van Fafe die we twee keer dienden af te werken. Het is onmogelijk om te beschrijven wat een gevoel het geeft wanneer je de jump neemt voor tienduizenden fans! Voor ons in de wagen is het een ware adrenalineboost, een moment van puur sportgeluk!

Onze missie slaagde met glans: we pakten de 25 punten voor de overwinning en daarbovenop 4 punten voor een tweede plaats in de Powerstage. Een resultaat waardoor we de leiding in het kampioenschap nemen.

De volgende afspraak is de Rally van Sardinië. We weten dat het niet eenvoudig zal zijn, maar we willen vol op ons elan doorgaan!

Tot zeer binnenkort,

Nicolas

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender